Παραιτήθηκαν ο Μάκης Βορίδης και 3 υφυπουργοί

27/06/2025 | 15:44

Στις 15:30 της Παρασκευής (27/6) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε πως υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από την κυβέρνηση οι: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διόνυτης Σταμενίτης. ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Χρήστος Μπουκώρος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου.

Την παραίτηση από την θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέβαλε και ο Γιώργος Στρατάκος.

Η επιστολή παραίτησης του Μάκη Βορίδη έχει ως εξής:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη:

«Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, για τους λόγους που αναφέρονται στην επιστολή και η οποία επισυνάπτεται. Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Παράλληλα, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος, οι οποίες επίσης έγιναν δεκτές από τον Πρωθυπουργό.

Τέλος, την παραίτησή του υπέβαλε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος.

Οι αντικαταστάτες των ανωτέρω θα ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες».

Στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ ως γνωστόν εμπλέκεται και ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει τα εξής:

«Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να με εμπλέκει σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως επιβεβαιώνεται και από το σύνολο της δικογραφίας» γράφει  ο βουλευτής της ΝΔ. «Όλη η υπόθεση, είμαι βέβαιος ότι θα αξιολογηθεί κατά το προσήκοντα θεσμικό τρόπο, μακριά από μικροκομματικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Είμαι σίγουρος και ήσυχος με την συνείδησή μου» καταλήγει.

Αιμίλιος Χειλάκης: «Ποιος είπε ότι είμαι φίλος του Τσίπρα; Ας μην πιάσουμε αυτή τη την κουβέντα…»

Ο Τραμπ χαιρετίζει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις εξουσίες των ομοσπονδιακών δικαστών

BBC: Στους 115.857 οι Ρώσοι στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε φιλικό με την Ομόνοια την Πέμπτη (17/7) στην OPAP Arena

Πέτρος Ξεκούκης για Pride: «Δεν θα κάτσω να δω αυτά τα πλάνα, έχω πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ»

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η Κυβέρνηση των «αρίστων» χρωστάει και «της… Μιχαλούς»

Ξεκινούν οι εγγραφές στο 9ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας

Πούτιν: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Τραμπ – Είμαστε έτοιμοι για νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία»