Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εγκαινίασε τουριστικό θέρετρο, που δεν θα δέχεται τουρίστες!

27/06/2025 | 09:05

Ο ηγέτης της Βόρειας ΚορέαςΚιμ Γιονγκ Ουν, άφησε για λίγο τους πυραύλους από τα «χέρια» του και εγκαινίασε το Wonsan Kalma ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο γεμάτο με νεροτσουλήθρες.

Έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Κιμ Τζουν-Άε η οποία πιθανολογείται πως θα είναι και η διάδοχός του στην εξουσία της Βόρειας Κορέας, αλλά και τη σύζυγό του, Ρι Σολ-Τζου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδειξε ένα άλλο πρόσωπο στους πολίτες καθώς εμφανίστηκε χαλαρός και χαμογελαστός.

Ωστόσο τις εντυπώσεις κέρδισε η σύζυγός του καθώς δεν συνηθίζει να εμφανίζεται δημόσια.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, φορώντας σκούρο κοστούμι με λευκό πουκάμισο και γραβάτα, πόζαρε δίπλα σε πισίνα με ένα πακέτο τσιγάρα, ένα ποτό και μία πετσέτα και παρακολούθησε τους παραθεριστές να απολαμβάνουν τις νεροτσουλήθρες.

Κιμ Γιονγκ Ουν
KCNA via REUTERS
Κιμ Γιονγκ Ουν
KCNA via REUTERS

Το θέρετρο βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χώρας και προσφέρει αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες αναψυχής και εμπορικές και δημόσιες υπηρεσίες εστίασης. Μέχρι στιγμής, οι μόνοι που που θα μπορούν να απολαύσουν είναι οι ντόπιοι καθώς μόνο Ρώσοι μπορούν να επισκεφθούν κάποια μέρη της Βόρειας Κορέας και αυτό μόνο σε οργανωμένες εκδρομές.

Το πρακτορείο KCNA αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να ενισχύσει το όνομα του Wonsan Kalma «ως παγκόσμιο πολιτιστικό τουριστικό θέρετρο».

Κιμ Γιονγκ Ουν
KCNA via REUTERS

Στη Βόρεια Κορέα ελπίζουν πως το θέρετρο θα προσελκύει 20.000 επισκέπτες το χρόνο μετά το άνοιγμά του που θα γίνει την 1η Ιουλίου.

Κιμ Γιονγκ Ουν
KCNA via REUTERS

Μετά την κοπή της κορδέλας στην τελετή εγκαινίων, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι το έργο είχε γίνει τελικά μια «λαμπρή πραγματικότητα» μετά από πάνω από μια δεκαετία εργασιών και αυξανόμενων κατασκευαστικών εξόδων.

Θα «παίξει ηγετικό ρόλο στην καθιέρωση της τουριστικής κουλτούρας» της Βόρειας Κορέας, ανέφερε.

Δυνατά φιλικά για τον Ολυμπιακό

Τι προκαλεί σοβαρά συμπτώματα περιεμμηνόπαυσης;

Τα θετικά της μητρότητας μετά τα 50

Με Λεσόρ, αλλά χωρίς Φουρνιέ η προεπιλογή της Γαλλίας για το Ευρωμπάσκετ

Η θεατρική παράσταση «Miraculous: Ιστορίες των Ladybug & Cat Noir» κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα!

Κατερίνα Καραβάτου: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τη νέα της εκπομπή

Πάτρα: Φωτιά ξεκίνησε από τον καταυλισμό της Εγλυκάδας – Μικρές εστίες στη νησίδα της Περιμετρικής – Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική και για την περιοχή της Οβρυάς – ΦΩΤΟ

Η στιγμή που ανεμοστρόβιλος ξηλώνει ένα σπίτι