Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Μπρέσκια της Ιταλίας μετά την αυτοκτονία ενός 36χρονου ναυαγοσώστη, ο οποίος ήταν υπό έρευνα τον πνιγμό ενός 4χρονου αγοριού στην πισίνα του.
Ο 36χρονος Ματέο Φορμέντι εργαζόταν ως ναυαγοσώστης σε πισίνα όταν ένα 4χρονο αγοράκι ξέφυγε από την προσοχή των γονέων του και κατέληξε στο νερό. Το παιδί πνίγηκε και οι αρχές εξετάζουν τις ευθύνες για τον θάνατο του.
Στο μικροσκόπιο μπήκε και ο Ματέο Φορμέντι και οι αρχές κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο του καθώς ήταν ύποπτος για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, πιθανότατα ο 36χρονος αισθάνθηκε τύψεις για τον θάνατο του παιδιού και κατέληξε να αφαιρέσει την ζωή του.
Την Δευτέρα ο 36χρονος είπε στην μητέρα του ότι πηγαίνει στην δουλειά και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Η μητέρα του ειδοποίησε τις αρχές και δήλωσε την εξαφάνιση του. Τελικά δύο ημέρες μετά οι αστυνομικοί εντόπισαν την σορό του σε δάσος κοντά στο σπίτι του 4χρονου στο Κολόνιε.
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο άνδρας αυτοκτόνησε και πέθανε από ασφυξία. Οι τοπικές εφημερίδες ανέφεραν ότι ο 36χρονος ήταν πολύ ενεργό μέλος της κοινότητας και προσέφερε εθελοντική εργασία και ήταν συχνός επισκέπτης των γυμναστηρίων και της βιβλιοθήκης της περιοχής.
Αμέσως μετά τον θάνατο του 4χρονου αγοριού αρκετοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορούσαν τον ναυαγωσώστη ότι δεν βοήθησε το παιδί. Αυτό εικάζεται ότι επηρέασε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του 36χρονου. «Ο θάνατος του είναι μία ήττα για όλους. Μην κρίνετε τους άλλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιείστε τα υπεύθυνα», είπε ο δήμαρχος της περιοχή Κιάρι, Γκάμπριελ Ζότι.