Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η απολογία – Ακολουθεί η αγόρευση του Εισαγγελέα επί της ενοχής ή μη του ηθοποιού

23/06/2025 | 08:48

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος συναδέλφων του.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δικαστηρίου, αν η απολογία τελειώσει σχετικά νωρίς, τότε δεν αποκλείεται η διαδικασία να προχωρήσει αμέσως με την αγόρευση του Εισαγγελέα της Έδρας Ανδρέα Καραφλού επί της ενοχής.Unmute

Η πρόεδρος του δικαστηρίου πάντως στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν ο κατηγορούμενος ζήτησε διακοπή της απολογίας λόγω αδιαθεσίας, είπε προς όλους ότι δεν θα δοθεί άλλη συνεδρίαση για την απολογία. «Το λέω για να είστε προετοιμασμένοι. Θα μείνουμε για την απολογία όσο χρειαστεί» ανέφερε κοιτώντας τον κατηγορούμενο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης σήμερα αναμένεται να αναφερθεί στην δεύτερη υπόθεση απόπειρας βιασμού που του καταλογίζεται ότι διέπραξε το 2014 σε βάρος ηθοποιού με την οποία είχε συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους. Η πράξη φέρεται να διαδραματίστηκε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου ο οποίος μετά την συνάντηση που είχε με την καταγγέλλουσα, για κάποιο ρόλο, προσφέρθηκε να την γυρίσει στο σπίτι της. Αντί όμως αυτού, την οδήγησε σε αδιέξοδο στενό στο Παλαιό Ψυχικό όπου επιχείρησε να την βιάσει πατώντας το κεντρικό κλείδωμα του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την παθούσα, γλύτωσε γιατί είχε προσποιηθεί ότι παθαίνει κρίση πανικού και φώναζε υστερικά. Η γυναίκα υποστηρίζει ότι την είχε πετάξει από το αυτοκίνητο με μία βρισιά. «Άντε.. που θες και ρόλο» ισχυρίζεται ότι της είχε πει.

Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η απολογία – Ακολουθεί η αγόρευση του Εισαγγελέα επί της ενοχής ή μη του ηθοποιού
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στην απολογία του ο ηθοποιός είπε πως δεν έχει ασκήσει βία σε βάρος ανθρώπου ποτέ και πως με τις δύο γυναίκες «ό,τι έγινε, έγινε συναινετικά».

Όπως ανέφερε, «μπορεί να ήμουν άπιστος, αλαζόνας, εγωιστής, αλλά βιαστής δεν ήμουν» τονίζοντας πως για όλα «είχα πράσινο φως από τις γυναίκες».

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, η αρχή της υπόθεσης για τον ίδιο και κάποιους άλλους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στο επίκεντρο του MeToo, ήταν μία προσπάθεια «αναδιανομής της πίττας στον χώρο» με θρυαλλίδα την πανδημία. «Πριν την πανδημία είχαμε δουλειές» είπε, και αναπτύσσοντας την θέση του αναφέρθηκε σε «έναν κύκλο είκοσι προσώπων» που «με έβαλαν στην μέση».

Κατά τον κατηγορούμενο αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση που δέχθηκε πολλές φορές από την Έδρα σχετικά με τον λόγο που ήρθαν στο δικαστήριο «τόσοι μάρτυρες και στράφηκαν εναντίον σας». Όσο για το κίνητρο της πρώτης καταγγέλουσας να συμμετάσχει σε όλο αυτό και να πει «αυτά τα ψέματα» είναι ότι «μου χρεώνει ότι δεν έκανε την καριέρα που ήθελε στο θέατρο» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Πάτρα: Δεύτερη νύχτα με πύρινο εφιάλτη – Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών, κλειστή η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Προσαγωγή δύο υπόπτων για την καταστροφική πυρκαγιά στα Συχαινά

Πάτρα – Αδιανόητο περιστατικό: Άνδρας άρπαξε πυροσβεστικό εξοπλισμό και “μπλόκαρε” την κατάσβεση

Φωτιά στην Πάτρα: Υπό έλεγχο η εστία στην περιοχή του Μπάλα – Προσήχθησαν δύο άτομα που κινούνταν ύποπτα με μηχανή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)ΝΕΟΤΕΡΑ

Τραγωδία στην Αχαΐα: Βρέθηκε κάτω από το αγροτικό του και σκοτώθηκε!

Αχαΐα: Φωτιά στο Λιβάρτζι Καλαβρύτων – Μήνυμα του 112, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Συνελήφθη 25χρονος για τη φωτιά

Αιτωλοακαρνανία: Επικίνδυνη πυρκαγιά, τι γίνεται στην Ιόνια Οδό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ