Α. Γκουτέρες: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν

22/06/2025 | 08:42

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι είναι «σοβαρά θορυβημένος» από το αμερικανικό χτύπημα στο Ιράν, κάνοντας έκκληση για ειρήνη και προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση στην ταραγμένη περιοχή.

«Είμαι σοβαρά θορυβημένος από τη χρήση βίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά του Ιράν σήμερα. Πρόκειται για μια επικίνδυνη κλιμάκωση σε μια περιοχή που βρίσκεται ήδη στο χείλος του γκρεμού – και μια άμεση απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», έγραψε ο Γκουτέρες στο Χ.

«Υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η σύγκρουση αυτή να ξεφύγει γρήγορα από τον έλεγχο – με καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες, την περιοχή και τον κόσμο».

Ο Γκουτέρες κάλεσε όλα τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ να αποκλιμακώσουν την κατάσταση, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους έναντι του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση. Ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι η διπλωματία», έγραψε.

Παντρεύεται ο τράπερ FY την Αλεξία Κεφαλά, με κουμπάρο τον εφοπλιστή Χάρη Βαφειά

Ο Μάρκεθ έγραψε ιστορία με την 93η του νίκη

Μαρίνα Σάττι: «Είχα πιεστεί εκείνη την περίοδο, τιμή μου είναι που έρχονται και μου μιλούν οι δημοσιογράφοι»

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Συρία

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Ήταν θεμιτό να εμποδιστεί η Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

«Η Τζέιν Όστεν με κατέστρεψε» από 26 Ιουνίου στα σινεμά ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Τραγωδία στην άσφαλτο – Δύο νέα παιδιά νεκρά

Ο Μαντί Καμαρά αναδείχθηκε MVP της χρονιάς στον ΠΑΟΚ