Οι ΗΠΑ μετακινούν βομβαρδιστικά B-2 στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού – Έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν το Φόρντο

21/06/2025 | 22:59

Οι ΗΠΑ μετακινούν βομβαρδιστικά B-2 στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού, δηλώνουν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σταθμίζει αν θα πρέπει να συμμετάσχουν στα πλήγματα του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Δεν είναι σαφές αν η ανάπτυξη των βομβαρδιστικών των ΗΠΑ συνδέεται με την ένταση στη Μέση Ανατολή και τις εκατέρωθεν επιθέσεις Ιράν και Ισραήλ ή αν αποτελεί προσωπική απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Το B-2 μπορεί να εξοπλιστεί για να μεταφέρει την αμερικανική βόμβα GBU-57 βάρους 13 τόνων, η οποία έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στόχους βαθιά κάτω από το έδαφος.

Αυτό είναι το όπλο που οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πλήξει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του Φόρντο.

Οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, αρνούνται να αποκαλύψουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Ένας αξιωματούχος λέει ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη εντολές προώθησης των βομβαρδιστικών πέρα από το Γκουάμ. Δεν λένε πόσα βομβαρδιστικά B-2 μετακινούνται.

Το Πεντάγωνο δεν ανταποκρίνεται άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

Πάτρα: Πωλείται διαμέρισμα στα Ψηλαλώνια

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της