Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Σαββατοκύριακο με 4 συναυλίες

21/06/2025 | 11:18

Τέσσερις συναυλίες από μουσικά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου και την Δημοτική Μουσική, «σφραγίζουν» το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιουνίου, τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου, στο αίθριο του νέου δημαρχείου της Πάτρας, με το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου, να παρουσιάζει «Μουσικές συνθέσεις από τον Κινηματογράφο και την Jazz».
Τη διεύθυνση του συνόλου θα έχει ο Σταμάτης Δελλαπόρτας. Παρουσίαση συναυλίας Ιωάννης Νοταράς.

Η Ορχήστρα Δημοτικής Μουσικής, θα εμφανιστεί στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει συνθέσεις από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. 

Με τέσσερις συναυλίες «κλείνουν» οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στην Πάτρα

Στις 9.30 το βράδυ η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, θα εμφανιστεί στον πεζόδρομο της Μαιζώνος (μεταξύ Κολοκοτρώνη και Αγ. Νικολάου).

Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια από τη Μικρασία και τα νησιά του Αιγαίου. Τίτλος της συναυλίας «Ανάμεσα στις θάλασσες». Διδασκαλία Ευγένιος Βούλγαρης.

Την Κυριακή 22 Ιουνίου την «σκυτάλη» θα πάρει η Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων, η οποία στις 9.30 το βράδυ στον «Πολυχώρο Πολιτισμού» της Ιχθυόσκαλας θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση.

Η παρακολούθηση των συναυλιών είναι δωρεάν.

Σπανάκι σουφλέ
21/06/2025 | 22:23

Βρέθηκε απανθρακωμένος άνδρας στο αυτοκίνητό του

Τζέφ Μπέζος: Catering χιλίων ευρώ ανά άτομο, 500 σεφ και όλες οι υπερβολές στον «γάμο της χλιδής»

Επιφανείς Γερμανοί κατέθεσαν μήνυση κατά του Merz για υποστήριξη προς το Ισραήλ

Πότε έρχεται στην Πάτρα το έργο “Εκείνος κι Εκείνος”

Οι ΗΠΑ μετακινούν βομβαρδιστικά B-2 στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού – Έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν το Φόρντο

Παναθηναϊκός: «Θέλει τον Ματίας Παλάσιος από την Αλ Αΐν»

Έρευνα: Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες

15η ECOTROPHELIA: Ο δρόμος της καινοτομίας για τη βιομηχανία τροφίμων