Πάτρα: Με τέσσερις συναυλίες «κλείνουν» οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

20/06/2025 | 20:56

Τέσσερις συναυλίες από μουσικά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου και την Δημοτική Μουσική, «σφραγίζουν» το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιουνίου, τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Οι δράσεις  θα ξεκινήσουν στις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου, στο αίθριο του νέου δημαρχείου της Πάτρας, με το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου, να παρουσιάζει «Μουσικές συνθέσεις από τον Κινηματογράφο και την Jazz».

Τη διεύθυνση του συνόλου θα έχει ο Σταμάτης Δελλαπόρτας. Παρουσίαση συναυλίας Ιωάννης Νοταράς.

Η Ορχήστρα Δημοτικής Μουσικής, θα εμφανιστεί στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει συνθέσεις  από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Στις 9.30 το βράδυ η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, θα εμφανιστεί στον πεζόδρομο της Μαιζώνος (μεταξύ Κολοκοτρώνη και Αγ. Νικολάου). Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια από τη Μικρασία και τα νησιά του Αιγαίου. Τίτλος της συναυλίας «Ανάμεσα στις θάλασσες». Διδασκαλία Ευγένιος Βούλγαρης.

Την Κυριακή 22 Ιουνίου την «σκυτάλη» θα πάρει η Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων,η οποία στις 9.30 το βράδυ στον «Πολυχώρο Πολιτισμού» της Ιχθυόσκαλας θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση.

Η παρακολούθηση των συναυλιών είναι δωρεάν.

Πάτρα: Με τέσσερις συναυλίες «κλείνουν» οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Απέραντη θλίψη στην Αχαΐα που παραμένει σοκαρισμένη από την τραγωδία – Πώς έχασε την ζωή του ο μικρός Ανδρέας – Ανείπωτος πόνος για τους γονείς και τις αδελφούλες του – Αύριο η κηδεία του

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων