Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Παναγίτσα» στην Παραλία Πατρών

06/08/2023 | 16:06

Μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη για την εορτή της  Κοίμησης  της Υπεραγίας Θεοτόκου,όπου με κατάνυξη θα πανηγυρίσει και φέτος  ο ιστορικός και ομώνυμος  Ιερός Ναός  Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Παναγίτσα», Παραλίας Πατρών στην περιοχή «Μουρτά».

Πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος που η εκκλησία μας τιμά μεγαλοπρεπώς και με ιεροπρέπεια την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην Πάτρα την ημέρα αυτή εκτός από το μοναστήρι της Παναγίας της Γηροκομήτισσας, πανηγυρίζει και ο ιερός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου (Παναγίτσα) στην Παραλία Πατρών όπου  οι λατρευτικές εκδηλώσεις.  επρόκειτο να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Την Τετάρτη  9 Αυγούστου 2023, στις 19.00 θα τελεστεί Ιερά Παράκλησις και Άγιον Ευχέλαιον ενώ θα ακολουθήσουν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ο Θεομητορικός  Επιτάφιος.

Την Δευτέρα 14 Αυγούστου, στις 7:30-9:30 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και θα γίνει η Έξοδος της Ιεράς Εικόνας.

Στις 7:00 μ.μ. θα γίνει ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θ. κηρύγματος και θα ακολουθήσει 10:00-1:00 μ.μ. Νυκτερινή Θ. Λειτουργία

Όσο  για ανήμερα την Τρίτη 15 Αυγούστου, το πρόγραμμα είναι το εξής:

7:00-10.30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

7:00 μ.μ. Εσπερινός-Ιερά Παράκλησις-Λιτάνευσις Ι. Εικόνος πέριξ του Ναού

 

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αύριο οι κηδείες του 19χρονου και της 17χρονης που σκοτώθηκαν σε τραγικό τροχαίο στην Παραλία

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!