Μουντιάλ Συλλόγων: Κυριαρχία της Ρίβερ Πλέιτ, 3-1 τους Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς

18/06/2025 | 06:29

Η ποιότητα της Ρίβερ Πλέιτ έκανε τη… διαφορά την πρεμιέρα των Αργεντινών στο Μουντιάλ Συλλόγων και τους οδήγησε σε ένα… άνετο 3-1 απέναντι στους Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς στο «Lumen Field» του Σιάτλ, στο πλαίσιο του 5ου ομίλου της διοργάνωσης.

Η Ρίβερ Πλέιτ ήταν απολύτως κυριαρχική από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, επιβάλλοντας το δικό της ρυθμό. Μόλις στο 3ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή με ένα σουτ του Έντσο Πέρες που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 9’ το πλασέ του Ντριούσι απ’ το όριο της περιοχής, αποκρούστηκε απ’ τα αριστερό δοκάρι του Νισικάουα.

Η επιμονή των Αργεντινών, ωστόσο, επιβραβεύτηκε στο 12’ όταν από υπέροχη σέντρα του Ακούνια, ο Κολίντιο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τη Ρίβερ. Στο 42’ ο Τακούρο Κανέκο κουβάλησε για αρκετά μέτρα την μπάλα και δοκίμασε ένα καλό σουτ έξω απ’ την περιοχή, αλλά ο Αρμάνι ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Η Ρίβερ Πλέιτ μπήκε με το πόδι στο… γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48’ έφτασε σε δεύτερο γκολ. Ο Χοϊμπράτεν έκανε εσφαλμένο γύρισμα με το κεφάλι προς τα πίσω προς τον Νισικάουα, όμως ο Ντριούσι μπήκε «σφήνα» στη φάση και με κεφαλιά έκανε το 2-0. Στην ίδια φάση ο φορ των Αργεντινών τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον γκολκίπερ της Ουράβα και αντικαταστάθηκε αμέσως μετά.

Οι Ιάπωνες έβγαλαν αντίδραση και στο 56’ κέρδισαν πέναλτι σε πάτημα του Ακούνια στον Κανέκο. Δύο λεπτά μετά ο Ματσούο ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε μειώνοντας σε 2-1 για τους Ρεντ Ντάιμοντς.

Η ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ωστόσο, δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα. Συνέχισε να πιέζει ορθολογικά κι έφτασε και σε τρίτο τέρμα «κλειδώνοντας» τη νίκη της στο 73’ με κεφαλιά του Μέζα από κόρνερ του Ακούνια, που ανέβασε το δείκτη του σκορ στο τελικό 3-1.

Κίτρινες: 24’ Πέρες, 58’ Ακούνια, 60’ Πετζέλα 90’+3’ Γκαλόπο – 34’ Γκούσταφσον, 87’ Γουατανάμπε

Ρίβερ Πλέιτ (Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Μοντιέλ, Πετζέλα, Μαρτίνες Κουάρτα, Ακούνια (88’ Κάσκο), Πέρες (46’ Μέζα), Φερνάντες (46’ Γκαλόπο), Καστάνιο, Μασταντουόνο, Κολίντιο (75’ Πίτι Μαρτίνες), Ντριούσι (50’ λ.τρ. Μιγκέλ Μπόρχα).

Ουράβα (Ματσιέι Σκόρτζα): Νισικάουα, Ισιχάρα, Μπόζα, Χοϊμπράτεν, Ναγκανούμα (81’ Ογκιβάρα), Γιασούι (81’ Ματσουμότο), Γκούσταφσον (87’ Χαραγκούτσι), Σάβιο (71’ Τιάγκο), Κανέκο (71’ Σεκίνε), Γουατανάμπε, Ματσούο.

 Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Συχαινών: παιδικό-εφηβικό Φεστιβάλ Χορού την Κυριακή

Ηλεία: Ένας σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο – Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε ελιά (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Από τώρα μέχρι και τον Αύγουστο η ζωή αυτών των ζωδίων αναβαθμίζεται

Πάτρα: Θρήνος για τον 50χρονο Αντώνη Ζηκόπουλο – “Έφυγε” από ανακοπή, η συγκλονιστική προσπάθειά του για να κερδίσει την ζωή

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας “αποχαιρετά” τον Ιατροδικαστή Γιώργο Σιώζο

Στα “κόκκινα” η Πάτρα – Πόσο “έγραψε” το θερμόμετρο – ΠΙΝΑΚΑΣ

Ενημερωτικές ημερίδες για τον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή θερμοκηπίων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αίγιο: Κάθειρξη 15 ετών σε 33χρονο για τον βιασμό 56χρονης