Νοσοκομείο Ρίου: Υπεράνθρωπη μάχη των γιατρών της ΜΕΘ για να σώσουν τα δύο αγόρια που λίγο έλειψε να πνιγούν στον ποταμό Άραχθο

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένα παραμένουν τα δύο παιδιά που μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης από την Άρτα στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου, όταν και σώθηκαν από βέβαιο πνιγμό.

Από την πρώτη στιγμή ο Διευθυντής της μονάδας Ανδρέας Ηλιάδης και ολόκληρο το προσωπικό δίνουν μάχη για να τα κρατήσουν στη ζωή , καθώς η κατάσταση της υγείας για τον 14χρονο και τον 15χρονο φίλο του είναι σε οριακά επίπεδα, γι αυτό και ακολουθούν επιθετική θεραπεία, καθώς η αξονική που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας έδειξε ότι υπάρχει οίδημα στο κεφάλι, αλλά και εισρόφηση υγρού στους πνεύμονες. Το κάθε παιδί έχει τη δική του ομάδα υποστήριξης απαρτιζόμενη από εντατικολόγους και νοσηλευτές.

με τους γονείς τους να αγωνιούν για τα παιδιά τους , που μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς κατέληξαν σε δράμα.

Πως συνέβησαν όλα

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγο μετά τη μια το μεσημέρι όταν τα τέσσερα παιδιά μαζί με άλλους μαθητές είχαν τελειώσει τις εξετάσεις στο σχολείο τους κι αποφάσισαν να πάνε σε καφετέρια στον Άραχθο στο ύψος του Νεοχωρίου. Όλα κυλούσαν ήρεμα και τα τέσσερα ανήλικα αγόρια εξαιτίας της ζέστης που επικρατούσε στην περιοχή θέλησαν να πάνε στον ποταμό προκειμένου να βρέξουν τα πόδια τους.

Κατευθύνθηκαν σε ένα σημείο που οι ντόπιοι ονομάζουν «λιμανάκι» γιατί εκεί αράζουν βάρκες. Σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησαν σε συγγενικά τους πρόσωπα τα δύο αγόρια που βγήκαν σώα από τον ποταμό, ο ένας από τους δύο φίλους του που νοσηλεύεται είπε στους υπόλοιπους να παίξουν μπουγέλο και μπήκε μέσα στο ποταμό. Οι φίλοι του, του ζήτησαν να βγει ωστόσο η απάντηση που πήραν ήταν ότι ξέρει μπάνιο.

Ωστόσο, το σημείο από το μπήκε ο ανήλικος στον ποταμό έκρυβε μια παγίδα, καθώς στα πρώτα βήματα το βάθος φτάνει τα επτά μέτρα. Έτσι, δεν αποκλείεται το παιδί να έχασε το έδαφος απότομα από τα πόδια του, να πανικοβλήθηκε και να άρχισε να βυθίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το συγγενικό περιβάλλον των παιδιών, το δεύτερο παιδί μπήκε για να σώσει τον φίλο του. Οι άλλοι δύο ανήλικοι που βρίσκονταν εκτός του ποταμού αποπειράθηκαν να μπουν κι αυτοί στο ποτάμι, ωστόσο επειδή αντελήφθησαν ότι θα πνίγονταν επέλεξαν να μπουν σε μια από τις βάρκες που βρίσκονταν στο σημείο και να βοηθήσουν από εκεί τους δύο φίλους τους που πάλευαν με τα νερά.

Οι νεαροί αφού είδαν ότι δεν τα κατάφερναν αμέσως έσπευσαν σε καφετέρια που βρίσκεται στο σημείο και ζήτησαν βοήθεια. Αμέσως κινητοποιήθηκαν έξι άτομα, ενώ ένας οδηγός λεωφορείου των ΚΤΕΛ σταμάτησε και έτρεξε κι αυτός να βοηθήσει στη διάσωση των παιδιών.



Ο 41χρονος Γκόγκα Λεβιάν ήταν αυτός που βούτηξε και κατάφερε να βγάλει το πρώτο παιδί, ενώ ο δεύτερος ανήλικος είχε βυθιστεί στο πυθμένα του ποταμού με τους φίλους τους να μην γνωρίζουν σε ποιο σημείο τον είχαν παρασύρει τα νερά. Ο Γκόγκα μαζί με τη βοήθεια του οδηγού του ΚΤΕΛ κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν και το άλλο παιδί και το έβγαλαν στην επιφάνεια.

Νοσοκομείο Ρίου: Υπεράνθρωπη μάχη των γιατρών της ΜΕΘ για να σώσουν τα δύο αγόρια που λίγο έλειψε να πνιγούν στον ποταμό Άραχθο

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)