Στη Γαλλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την 3η διάσκεψη του ΟΗΕ για τους ωκεανούς, θα αναδείξει το ζήτημα της θαλάσσιας ασφάλειας

08/06/2025 | 17:59

Στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς στη Νίκαια  της Γαλλίας δίνει το παρών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθίσει απόψε στο δείπνο των ηγετών που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Στη Νίκαια ο Πρωθυπουργός θα περιγράψει τις νέες προτεραιότητες της Ελλάδας σε σχέση με τις θάλασσες και τους ωκεανούς.

Θα υπογραμμίσει τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην προστασία των ωκεανών και θαλασσών και τα σημαντικά μέτρα που έχει λάβει και θα τονίσει ότι η Ελλάδα προχωρά με ταχύτητα σε βιώσιμη και υπεύθυνη διαχείριση των θαλασσίων πόρων της.

Τον Απρίλιο του 2024 η Αθήνα διοργάνωσε την 9η Διάσκεψη για τους Ωκεανούς και μεταξύ των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα μας είναι η δημιουργία δύο Εθνικών Θαλάσσιων Πάρκων, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, προκειμένου να αυξήσει το μέγεθος των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών της στο 30% των χωρικών υδάτων της.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ακόμη να αναδείξει το ζήτημα της θαλάσσιας ασφάλειας, που αποτελεί και έναν από τους στόχους της Ελλάδας ως ως εκλεγμένου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του OΗΕ.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο που διοργανώνει ο Εμανουέλ Μακρόν με θέμα τις συνεργασίες και τις επενδύσεις σε έργα διασυνδεσιμότητας στη Μεσόγειο.

Πάτρα: Συναυλία για τον Θάνο Μικρούτσικο με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός, 85-71 τον Παναθηναϊκό

Γιάννης Κορίδης: Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας – Ήταν ο ιδρυτής των εκδόσεων «Ιωλκός»

Αγίου Πνεύματος 2025: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Τανζανία: Τουλάχιστον 28 νεκροί από σύγκρουση τριών οχημάτων

Χρηστίδου για Αρναούτογλου: «Δεν γίνεται να έχει παράπονο ο Γρηγόρης… έχει τρεις εκπομπές… Τι άλλο δηλαδή θα ‘θελε;»

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Το κόλπο για να πάρετε το χρόνο στα χέρια σας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκε η σορός του επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα, Μοχάμεντ Σινουάρ