Κώστας Σβόλης: Οι ευθύνες για το γήπεδο Σαραβαλίου

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Πάτρα Ενωμένη- Κώστας Σβόλης” αναφέρεται:

Είχαμε, πολλάκις, προειδοποιήσει για τις κακοτεχνίες και τις κατασκευαστικές αστοχίες που είχαμε παρατηρήσει στο έργο «Αντικατάσταση και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Σαραβαλίου». Το πρωτόκολλο Παραλαβής του  έργου εγκρίθηκε με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων, με την 993/22-10-2024 απόφαση. Να θυμίσουμε ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από την κεντρική διοίκηση ( οι, κατά τη Δημοτική Αρχή, κακές αστικές κυβερνήσεις) και όχι από το ταμείο του Δήμου Πατρέων. Χρήματα  των Ελλήνων φορολογουμένων.

Το δημόσιο συμφέρον αποτελεί οδηγό για όσους απασχολούνται στα κοινά. Δημόσιο συμφέρον,  εκτός από τη διασφάλιση της διαυγούς πορείας του δημόσιου χρήματος, είναι και η υγεία και η αποτροπή κινδύνων για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Το πρόσφατο ατυχές γεγονός, ο σοβαρός τραυματισμός νεαρού αθλητή στο ποδοσφαιρικό  γήπεδο Σαραβαλίου, θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους υπεύθυνους προς δύο κατευθύνσεις. Αφενός στη διερεύνηση της πιθανής αιτιώδους συνάφειας του τραυματισμού και των κακοτεχνιών του νέου χλοοτάπητα και αφετέρου στη διασφάλιση της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των αθλητών στο μέλλον.

Η κάθε είδους ευθύνη που μπορεί να προκύψει,  ξεπερνά το επίπεδο της αρμόδιας Αντιδημαρχίας. Είχαμε ζητήσει, με δημόσια δήλωση στις 7/5/2025, από τον Δήμαρχο Πατρέων: «να αναστείλει άμεσα τη λειτουργία του γηπέδου και να πράξει τα νόμιμα  ώστε να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, και παράλληλα να αποκατασταθούν οι βλάβες του χλοοτάπητα».

Τον καλούμε και τώρα να αναλογισθεί τις ευθύνες του και να πράξει τα δέοντα. Η προστασία και η υγεία των αθλητών είναι υπεράνω κάθε ιδεολογικής και πολιτικής μας διαφοράς.

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής