Νίκος Παπανδρέου: Η Γάζα στα πρόθυρα του λιμού – Ο πόλεμος έχει και κανόνες

22/05/2025 | 10:53

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα.

«Η Γάζα βρίσκεται στα πρόθυρα του λιμού και κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια μπροστά σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση.

Η πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την κυβέρνηση του Ισραήλ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε αντίθεση με αυτό, αποτελεί δυσάρεστο γεγονός η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να συνυπογράψει ένα τέτοιο κείμενο.

Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και την προστασία του, όμως ο πόλεμος έχει και κανόνες, που μεταξύ άλλων είναι και η προστασία του άμαχου πληθυσμού.»

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Αχαΐα: Τραγωδία στην 111 – Αυτός είναι ο 60χρονος μελισσοκόμος που έχασε την ζωή του μετά από σφοδρή σύγκρουση νταλίκας με φορτηγάκι (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Αυτός είναι ο άνδρας που σκοτώθηκε στα έργα στη Βόνιτσα – Θρήνος στην πόλη και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού

Δυτ. Ελλάδα: Αυτός είναι ο 50χρονος ποδηλάτης που έχασε τη ζωή του μετά από παράσυρση – Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Πάτρα: Πετάχτηκαν στο δρόμο οι γείτονες από τα ουρλιαχτά κοριτσιού – Τι συνέβη

Αχαΐα: «Έφυγε» ο Πέτρος Μαρσέλος- Θλίψη στον ιατρικό κόσμο

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ένας αξιαγάπητος έμπορος της πόλης – Πένθος σε γνωστή οικογένεια (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Κουκουλοφόροι άναψαν φωτιά έξω από σχολείο, πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε περιπολικό