Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργείο Υγείας – Στο επίκεντρο ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ

21/05/2025 | 18:15

Στο Υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 5:30 το απόγευμα της Τετάρτης (21.05.2025) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στα Υπουργεία.

Στην είσοδο του Υπουργείου Υγείας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν ο Υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια Υπουργός, Ειρήνη Αγαπηδάκη. ενώ τον Πρωθυπουργό συνόδευε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όπου και θα συζητηθεί ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ, που περιλαμβάνει ενίσχυση του προσωπικού, κτιριακή αναβάθμιση και τον ψηφιακό ανασχηματισμό του με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας.

Μεταξύ των θεμάτων, που θα εξετασθούν είναι οι παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι αλλαγές στις εφημερίες που έχουν στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής στα ΤΕΠ και η εφαρμογή του συστήματος της ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης των ασθενών, το λεγόμενο «βραχιολάκι», τα απογευματινά χειρουργεία κ.ά.

Ο Πρωθυπουργός δέχτηκε «χρόνια πολλά» για τη γιορτή του γιου του, Κωνσταντίνου, από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας.

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και της μνήμης του Αγίου Αρτεμίου στην Πάτρα

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Εκατοντάδες στην κηδεία του Γιάννη Πανίτσα! Το συγκινητικό βίντεο

Δυτ. Ελλάδα: Άφατη θλίψη για την 16χρονη Ζωή – Άννα Μπακατσέλου που “έφυγε” ξαφνικά

Μιντιλόγλι: Έπεσε από φορτηγό στα έργα – Τραυματισμένος οδηγός στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους και τον έσπασαν στο ξύλο

Πάτρα: Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον αείμνηστο Ανδρέα Αποσκίτη! Καταψήφισε η Δημοτική Αρχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Αγωνία για τον ψαροντουφεκά που χάθηκε στην θάλασσα του Ρίου – Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες