Ο εθνικιστής Σιμιόν ζητά να ακυρωθούν οι προεδρικές εκλογές στη Ρουμανία – Καταγγέλλει νοθεία

20/05/2025 | 23:47

Ο εθνικιστής υποψήφιος Τζόρτζε Σιμιόν, που ηττήθηκε την Κυριακή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Ρουμανία, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να καταθέσει έφεση προκειμένου να πετύχει την ακύρωση των εκλογών λόγω «εξωτερικών παρεμβάσεων», ιδίως εκ μέρους της Γαλλίας.

«Ζητώ επισήμως από το Συνταγματικό Δικαστήριο να ΑΚΥΡΩΣΕΙ τις εκλογές», έγραψε σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

«Για τους ίδιους λόγους» που είχαν προκαλέσει την ακύρωση των εκλογών του Νοεμβρίου: «ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ», συμπλήρωσε ο ίδιος, σε ένα μήνυμα που συνόδευε από τις σημαίες της Γαλλίας και της Μολδαβίας.

Σημειώνεται ότι ο  Σιμιόν, αμέσως μετά την ανακοίνωση της νίκης του αντιπάλου του, Νικουσόρ Νταν, μιλώντας μπροστά από το κοινοβούλιο, αυτοανακηρύχθηκε «νέος πρόεδρος της Ρουμανίας», υπολογίζοντας στις ψήφους της μεγάλης διασποράς για να κερδίσει και καταγγέλλοντας «νοθεία».

protothema.gr

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Πρωτοφανές περιστατικό στην Πάτρα: 89χρονη θανάτωσε κουτάβια – Ανταλλαγή χτυπημάτων με 25χρονο, της πέταξε πέτρα, τον χτύπησε με σίδερο

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Κόντρα Πιερρακάκη – Φάμελλου στη Βουλή: «Έχετε μονοπώλιο στην τοξικότητα» – «Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δημοσιονομικό κόφτη

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση 51χρονος μετά από εργατικό ατύχημα σε οικοδομή – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ