La Liga: Πανάξια πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα 2-0 την Εσπανιόλ – Ολοκλήρωσε το τρεμπλ

16/05/2025 | 06:14

Πρωταθλήτρια Ισπανίας για 28η φορά στην ιστορία της ανακηρύχθηκε η Μπαρτσελόνα, που επικράτησε στο Καταλανικό ντέρμπι εκτός έδρας της Εσπανιόλ με 2-0. Μάλιστα, μετά και το αποψινό, οι «μπλαουγκράνα»… σάρωσαν τα πάντα φέτος στην Ισπανία, καθώς ολοκλήρωσαν ένα ιστορικό τρεμπλ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και του Super Cup Ισπανίας!

Το «παιδί-θαύμα» του ισπανικού ποδοσφαίρου, ο σπουδαίος 17χρονος Λαμίν Γιαμάλ ήταν αυτός που «υπέγραψε» το μεγάλο τρίποντο της Μπαρτσελόνα με 2-0 επί της «άσπονδης» συμπολίτισσάς της Εσπανιόλ στο «RCDE Stadium» και δύο αγωνιστικές πριν απ’ το φινάλε της LaLiga, «έστεψε» και μαθηματικά τους «μπλαουγκράνα» πρωταθλητές Ισπανίας για την αγωνιστική περίοδο 2024/25.

Μάλιστα, σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι της μοίρας η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα, ακριβώς δύο χρόνια μετά το τελευταίο της πρωτάθλημα το 2023, ακριβώς στο ίδιο γήπεδο, την ίδια χρονική περίοδο (14 Μαΐου ήταν τότε) και με τον ίδιο αντίπαλο την Εσπανιόλ. Απλά τότε είχε επικρατήσει με 4-2.

Το «χρυσό» τέρμα που επανέφερε τους «μπλαουγκράνα» στην κορυφή της Ισπανίας μετά από δύο χρόνια πέτυχε το… «χρυσό παιδί» του συλλόγου, ο Λαμίν Γιαμάλ.

Ο 17χρονος μάγος στο 53ο λεπτό του ντέρμπι, πήρε την μπάλα από τα αριστερά, άδειασε δύο αντιπάλους με την ταχύτητά του και με άπιαστο φαλτσαριστό σουτ στην απέναντι γωνία,  άνοιξε το σκορ για τους Καταλανούς, (0-1) προσυπογράφοντας έτσι το πολυπόθητο τρίποντο.

Το… κερασάκι στην τούρτα «έβαλε» ο Φερίν Λόπεθ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με μονοκόμματο σουτ μετά από φάση διαρκείας γράφοντας το τελικό 0-2.

Η αποβολή του Καμπρέρα στο 81′ για την Εσπανιόλ, για χτύπημα εκτός φάσης στον Γιαμάλ, ουσιαστικά «καταδίκασε» κάθε πιθανότητα των γηπεδούχων για να διεκδικήσουν έστω το βαθμό της ισοπαλίας.

Δείτε ΕΔΩ τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα Εσπανιόλ- Μπαρτσελόνα

Άνοιξε τα… ποτιστικά η Εσπανιόλ για να μην πανηγυρίσει η Μπαρτσελόνα!

Στο φινάλε απειλήθηκε μία μίνι σύρραξη από τους παίκτες της Εσπανιόλ, που δεν ήθελαν να πανηγυρίσουν τον τίτλο οι «μπλαουγκράνα» μέσα στο «σπίτι» τους. Αμέσως μετά άνοιξαν και τα… ποτιστικά του γηπέδου, για να «διώξουν» τους παίκτες στα αποδυτήρια, αλλά αυτό δεν πτόησε τους ποδοσφαιριστές της «Μπάρτσα» που ολοκλήρωσαν ένα εμφατικό νταμπλ φέτος στην Ισπανία, έχοντας κατακτήσει νωρίτερα και το Super Cup.

Φρίκη: Εθισμένο στα ναρκωτικά το μόλις τεσσάρων μηνών βρέφος του ζευγαριού που προφυλακίστηκε για διακίνηση ηρωίνης στο Αίγιο

Μορφωτικός Σύλλογος Κυριών Πάτρας: Εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας (ΦΩΤΟ)

“Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι” στο θέατρο Λιθογραφείον 

Οφειλές 3,6 δισ. ευρώ του Δημοσίου «πνίγουν» την αγορά

«Το show με τα drones έγινε στο Ζάππειο με όλες τις απαιτούμενες άδειες» απαντάει η Adidas για τα όσα συνέβησαν με φόντο την Ακρόπολη

Κυρ. Πιερρακάκης: Ζητά έγγραφες εξηγήσεις από την Διοίκηση του Ζαππείου για το drone show

Πώς να κάνετε σπιτικό ελιόψωμο

Τζόυς Ευείδη: Δεν περνάω ποτέ ωραία όταν είμαι ερωτευμένη, με τρώνε οι έγνοιες