Το είπε με τρόπο…

15/05/2025 | 16:02

Βρισκόταν εκτός…έδρας στην Τουρκία, αλλά μάλλον εμπνεύστηκε από την Πόλη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Φωκίων Ζαΐμης ως Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου της CPMR (Διάσκεψης των Παράκτιων Περιοχών), κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας των ευρωπαϊκών περιφερειών με τον PABSEC (Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου).

Κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στον μοναδικό ίσως Φορέα όπου στις 13 συμμετέχουσες χώρες συζητούν και βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι χώρες που έχουν διακόψει τις συνομιλίες τους, όπως η Ρωσία και η Ουκρανία (μαζί με τα άλλα κράτη όπως Ελλάδα, Τουρκία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν κ.α.), ο κ. Ζαΐμης τοποθετήθηκε παρουσία της εκπροσώπου της Τουρκίας και δεν παρέλειψε να αναφερθεί με…τρόπο στην συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή στην Κύπρο.

«Θα πρέπει να διευρύνουμε τους τρόπους παραγωγής έργου και συνεργασίας ως Φορείς της Αυτοδιοίκησης για τις Περιφέρειές μας» τόνισε ο κ. Ζαΐμης, έχοντας προηγουμένως κάνει την αναφορά που έπρεπε και λέγοντας: «Εκπροσωπούμε τις Περιφέρειες των χωρών μας και δεν κάνουμε εθνική πολιτική και αντιπαράθεση. Θα μπορούσα να μιλήσω εδώ για πολλή ώρα και απολύτως δικαιολογημένα για την παράνομη τουρκική κατοχή στον Κύπρο αλλά δεν το κάνω γιατί αυτά είναι ζητήματα που τα χειρίζονται τα Υπουργεία Εξωτερικών και τα κράτη κεντρικά. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε για να παράγουμε καλύτερα αποτελέσματα για τις κοινωνίες στις Περιφέρειές μας»

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η κατάψυξη ωαρίων;

Eurovision 2025 – Klavdia: Περνάει στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου!

Τζέιμι Λι Κέρτις: Από την αισθητική επέμβαση, στον εθισμό και την υποστήριξη της αληθινής ομορφιάς

Οι μελισσοκόμοι προειδοποιούν για την ανησυχητικά υψηλή θνησιμότητα μελισσών

Πάτρα: Μουσική βραδιά αφιερωμένη στην πλούσια παράδοση του πολυφωνικού τραγουδιού

Πριν και μετά την περίοδο: Tips για λιγότερο φούσκωμα

Βουλγαρία: Ο ΥΠΕΞ Γκεοργκίεφ στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ

Η Μοντάνα πρωτοστατεί στην πρόσβαση σε πειραματικές θεραπείες