Δήμος Ερυμάνθου: Συντονισμός για την αντιπυρική περίοδο

O συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων στην Πολιτική Προστασία και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός κατά τη νέα αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε την 1η Μαΐου βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής, των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας, Ζώης Μαρτζάκλης, Διοικητικών- Οικονομικών, Παιδείας και Τουρισμού, Αθανάσιος Ανδρικόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου, Απόστολος Ζγολόμπης, ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χαλανδρίτσας, Επιπυραγός Παναγιώτης Μανωλόπουλος, πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων και υπάλληλοι.

Ο Δήμαρχος έκανε αρχικά έναν σύντομο απολογισμό της περσινής αντιπυρικής περιόδου και στις συνέπειες της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε τη Δ.Ε. Τριταίας την 21η Ιουνίου 2024, ενώ όπως είπε, αποδείχτηκε -δυστυχώς στην πράξη- η αναγκαιότητα του κοινού συντονισμού και της συνεργασίας των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη φετινή αντιπυρική περίοδο, τόνισε την επιτακτική ανάγκη να διευθετηθεί το θέμα για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων και των υδροφόρων από το Φράγμα, ώστε να μην επιβαρύνεται το δίκτυο ύδρευσης των οικισμών και απευθυνόμενος στους προέδρους ζήτησε τη συμβολή τους στην έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών τόσο για τα προληπτικά μέτρα που οφείλουν να λάβουν (υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων), όσο και για μέτρα προφύλαξης με επικαιροποίηση των στοιχείων των ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πολιτών.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα ενισχυθεί με μία ακόμη υδροφόρα, ενώ αναμένεται  και η έγκριση μελέτης για την ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών από τη δασική υπηρεσία.

«Ο Δήμος μας κι εφέτος έχει δρομολογήσει δράσεις πρόληψης, παρά τα περιορισμένα μέσα και πόρους που διαθέτει. Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της παρόδιας βλάστησης σε όλο το οδικό δίκτυο, καθώς και σε σημεία που κρίνονται επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιάς. Επίσης, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, έχουμε προγραμματίσει άσκηση Πολιτικής Προστασίας εντός του Μαΐου.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συνεργασία, επισημαίνοντας πως η δημοτική Αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ενίσχυσης των προληπτικών δράσεων με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της ιδιωτικής περιουσίας και των δασών.

Πάτρα: “Μπάζουν” διαχρονικά οι δεσμεύσεις του Τ. Θεοδωρικάκου στην πόλη-Από το νέο Αστυνομικό Μέγαρο μέχρι την κρουαζιέρα…

Τι να τρώς για να νικήσεις το άγχος και να αποφύγεις την αύξηση βάρους

ΣΟΚ: Βρέφος βρέθηκε σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων

Επισκέψεις του νέου Δ.Σ του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού ΕΛ.ΑΣ. και Π.Σ. Νοτιοδυτικής και Στερεάς Ελλάδας

Από τον Κορυδαλλό, στη Θήβα η Πισπιρίγκου – “Ηθική και ψυχολογική εξόντωση”, βλέπει η δικηγόρος της

Δεν φταίνε οι άλλοι…

Αχαΐα: Κινητοποίηση του Λιμενικού για ακυβερνησία ιστιοφόρου

Από τον γάμο στην κηδεία – 56χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών πέθανε πάνω στο γλέντι