Συνεχίζει να “χορεύει” η Ηλεία μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς, που “κούνησαν” τη Δυτ. Ελλάδα

Συνεχίζει να “χορεύει” η Ηλεία στον ρυθμό του Εγκέλαδου μετά το νέο σεισμό των 4,7 Ρίχτερ, τον δεύτερο μέσα σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με την καταγραφή των σεισμογράφων από το απόγευμα της Κυριακής , οπότε και είχαμε τη δυνατή δόνηση νοτιανατολικά της Κυλλήνης, έχουν γίνει μέχρι τώρα 12 δονήσεις , με την μεγαλύτερη να είναι 2,5 Ρίχτερ.

Να σημειωθεί πως προχθές είχαμε δόνηση , με επίκεντρο την ίδια περιοχή, μεγέθους 4,9 Ρίχτερ.

Πάντως ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμολόγος Άκης Τσελέντης είναι καθησυχαστικός για την εξέλιξη του φαινόμένου σημειώνοντας:

«Απ΄ ότι φαίνεται  είναι ένας μετασεισμός λόγω του προχθεσινού σεισμού των 4,9 Ρίχτερ, γιατί μέχρι τώρα η μετασεισμική ακολουθία φαίνεται φυσιολογική. Βέβαια οι κάτοικοι είναι σωστό να λαμβάνουν μέτρα σεισμικής προφύλαξης. Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί το φαινόμενο».

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο