Αχαΐα: Το καλοκαίρι του 2026 ο σιδηρόδρομος θα φθάσει στα Αραχωβίτικα

Σε περίπου 15 μήνες το καλοκαίρι του 2026 θα φτάσει στα Αραχωβίτικα Πατρών η νέα διπλή υπερσύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή μαζί με το σύστημα ηλεκτροδότησης της, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ.

Αυτή την περίοδο κατασκευάζεται η γραμμή ηλεκτροδότησης από το Κιάτο προς την Ροδοδάφνη Αιγίου, όπου το τρένο φτάνει ήδη από τον Μάιο του 2019 αλλά από το Κιάτο και μετά κινείται με ντιζελομηχανές.

Συνολικά το μήκος της γραμμής που θα παραδοθεί πλήρες το καλοκαίρι του 2026 από το Κιάτο μέχρι τα Αραχωβίτικα είναι 80 km.

Απομένει ένα τμήμα περίπου 10 km από τα Αραχωβίτικα μέχρι το Ριο όπου ” έπεσε” ο διαγωνισμός λόγω προσφυγών και γίνεται νέος το καλοκαίρι με πρόβλεψη να υπογραφεί η σύμβαση με νέους αναδόχους στις αρχές του 2026.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλοι διαγωνισμοί για το σιδηροδρομικό δίκτυο όπως αυτός του έργου της αναβάθμισης του βόρειου τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο. Σύμφωνα με παράγοντες της ΕΡΓΟΣΕ το έργο έχει προτεραιότητα για να έρθει να “κουμπώσει” με το βουλγαρικό τμήμα του sea to sea. Το έργο είναι προϋπολογισμού ενός δισ. ευρώ.

Επίσης προχωρούν οι διαγωνισμοί για την σύνδεση της Νέας Καρβάλης με τους Τοξότες αλλά και τη σύνδεση του έκτου προβλήτα του λιμανιού Θεσσαλονίκης και του δυτικού προαστιακού της πόλης προυπολογισμού 5Ο εκατομμυρίων. Συνολικά στη βόρειο Ελλάδα αναμένεται μέσα στη διετία 25-26 να υπογραφούν σιδηροδρομικά έργα πάνω από 1 δις 200 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΕ

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

ΕΣΗΕΑ: Τα αποτελέσματα των εκλογών, ποιοι εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” η Τζένη Λιμάρ

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Άνδρας έπεσε από ύψος δύο μέτρων – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»