Ηλεία: Φωτίζονται άμεσα πέντε σήραγγες στην Πύργου-Τριπόλεως από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα έργα αποκατάστασης των κατολισθήσεων και της προστασίας των πρανών της παράκαμψης Αρχαίας Ολυμπίας, συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας βρέθηκε στο σημείο, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων Φάρες Μπεσαράτ, προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών, ενώ έκαναν αυτοψία και στο έργο αποκατάστασης και συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας των πέντε (5) σηράγγων του Εθνικού Οδικού Δικτύου Πύργου – Τριπόλεως στην Αρχαία Ολυμπία συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, το οποίο και συνεχίζεται.

2_0.jpg

«Επιτέλους, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει και πάλι μετά από πολλά χρόνια, ο ηλεκτροφωτισμός στις σήραγγες, ένα έργο που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια των οδηγών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του Ε.Ο.Δ Ηλείας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς 39 χιλιόμετρα καλωδίου έχουν αφαιρεθεί. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια προσπαθεί με στοχευμένες παρεμβάσεις να φωτίσει τους πιο πολυσύχναστους κόμβους, δίνοντας άμεση λύση».

3_0.jpg

Να σημειωθεί πως, παράλληλα μελετώνται ήδη οι φθορές και το κόστος ολόκληρου του δικτύου προκειμένου να προχωρήσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας στην πλήρη αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, καθώς και στην αντιμετώπισης των κατολισθήσεων, που σε πολλές περιπτώσεις, όπως στα σημεία των σηράγγων, ευθύνονται για τις φθορές στον ηλεκτροφωτισμό.   

4.jpg

 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»