Αιγιάλεια: Κατασκηνωτικοί χώροι, πιθανοί για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η επιλογή, εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έλαβε προσφάτως την όλη ευθύνη, χώρου στον Δήμο Αιγιαλείας όπου αναμένεται να διαμορφωθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Ο Δήμος Αιγιαλείας αναμένει το κλιμάκιο του υπουργείου που θα κάνει την επιλογή και θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που θα γνωμοδοτήσει σχετικά, αν και η πρόσφατη απόφαση που απέρριψε κατά πλειοψηφία το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου προσφύγων στην Αιγιάλεια, λίγο-πολύ είναι ενδεικτική (αν και όχι δεσμευτική για την τελική εξέλιξη, ως φαίνεται).

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι φήμες για διάφορους χώρους που πλέον δεν αφορούν σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια ή εκτάσεις αλλά ‘έτοιμες’ κατασκηνωτικές δομές, με πιο πιθανές να εμφανίζονται τόσο το κατασκηνωτικό κέντρο του Δήμου στην Πούντα όσο και το παραθεριστικό κέντρο του ΟΤΕ στην Τέμενη που διαθέτουν υποδομές και παροχές ηλεκτρικού, νερού, αποχέτευσης, τουαλέτες, μπάνια, κοινόχρηστοι χώροι κλπ..

Κι αν ακόμα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, το γεγονός πως δεν υπάρχει ακόμα ούτε διάψευση από τους αρμοδίους, εντείνει την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής που φοβούνται για τουριστική υποβάθμιση των χωριών τους σε περίπτωση έλευσης προσφύγων. Μια ακόμα ‘περίπτωση’, ιδιωτικού χώρου αυτή τη φορά, ‘δείχνει’ το κλειστό εδώ και χρόνια ξενοδοχείο “Γαλήνη” αλλά η δημοτική αρχή εμφανίζεται κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο να εγκατασταθούν προσφυγικές οικογένειες με άλλα ήθη και πολύ διαφορετική κουλτούρα, λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης του Αιγίου.

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Ιδού η απορία: Πάμε για περπάτημα πριν ή μετά το φαγητό;

Πάτρα: Η Τροχαία “έκοψε” τα μεσάνυχτα κόντρες οδηγών στην Περιμετρική-Στη συνέχεια ο “ραλίστας” έπεσε σε σταθμευμένο όχημα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Το σχέδιο για ταχύτερη απομείωση του χρέους – Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το 2025

Το Κατάρ προτίθεται να προσφέρει ένα προεδρικό αεροσκάφος αξίας 400 εκατ. δολαρίων στον Ντόναλντ Τραμπ