Κέντρο «Εριφύλη»: Εργαστήριο για την εικόνα του σώματος και τις διατροφικές διαταραχές

31/01/2024 | 22:25

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στο εργαστήριο για γονείς/ φροντιστές/ φροντίστριες που θα υλοποιήσει το Κέντρο «Εριφύλη» την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 στις 7μμ., στο πλαίσιο της δράσης «Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου».

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί στον φιλόξενο χώρο του Dyslexia Friendly ELS (Δημ. Γούναρη 210, Πάτρα, 3ος όροφος), ένα εξειδικευμένο κέντρο διδασκαλίας Αγγλικών για μαθήτριες και μαθητές με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες, το οποίο στο πλαίσιο των καινοτόμων μεθόδων του, συνεργάζεται με φορείς της πόλης μας που προωθούν σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε γονείς/ φροντιστές/ φροντίστριες μαθητριών και μαθητών του αλλά και σε όλες και όλους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν.

Το «Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου» είναι μια δράση για την αφύπνιση μας γύρω από το πρόβλημα των διατροφικών διαταραχών, την πρόληψη τους, την κατανόησή τους και την διαχείρισή τους υπό το πρίσμα των έμφυλων στερεοτύπων. 

Στο εργαστήριο «Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου» που θα υλοποιηθεί για τους γονείς και τις/τους φροντίστριες/φροντιστές θα συζητηθούν οι παρακάτω ενότητες:

● η εφηβεία και η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών διατροφής

● παρουσίαση των διαταραχών πρόσληψης τροφής (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία, διαταραχή υπερφαγίας)

● ο ρόλος των γονέων στην εμφάνιση διαταραχών πρόσληψης τροφής στους εφήβους

● τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης των διαταραχών πρόσληψης τροφής από τους γονείς

● γνωριμία με την έννοια «Body Neutrality» (Ουδέτερη στάση – Ουδετερότητα ως προς το σώμα) και παρουσίαση των τρόπων εφαρμογής του Body Neutrality στην καθημερινότητα του εφήβου ατόμου

● ο ρόλος των social media στην εμφάνιση διαταραχών πρόσληψης τροφής και τρόποι παρέμβασης των γονέων για την “ορθή” χρήση τους από τους εφήβους

● ο ρόλος της κουλτούρας του καταναλωτισμού και των προτύπων που επιβάλλει και τρόποι αντίστασης στην τρέχουσα τάση της κοινωνίας μας.

Η δράση “Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου” υλοποιείται έως και τον Μάρτιο 2024 με την υποστήριξη του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. 

Στο πλαίσιο της δράσης υλοποιούνται εργαστήρια σε εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές γυμνασίου και λυκείου της Αχαΐας αλλά και σε γονείς. Στον σύνδεσμο αυτό μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και το ενημερωτικό υλικό της Δράσης “Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου”: https://www.erifyli.org/kathreftaki

 

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα