Αχαΐα: Μαθητές “μικροί μηχανικοί” επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τούνελ της Ολύμπιας Οδού – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Η Ιστορία της Ανθρώπινης Παρέμβασης στο Φυσικό Περιβάλλον του Αιγίου», οι μαθητές της Έκτης τάξης (ΣΤ1 και ΣΤ2) πραγματοποίησαν Εκπαιδευτική επίσκεψη σε πεδία κατασκευής του έργου της Ολυμπίας οδού «στο δρόμο & εκτός δρόμου» (on και off road) όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τρέχον έργο και την τιμή να είναι οι πρώτοι μαθητές δημοτικού σχολείου που περπάτησαν μέσα στις σήραγγες της περιοχής της Παναγοπούλας προτού δοθεί στην κυκλοφορία. 

draseis-9oy-dimotikoy-sholeioy-aigioy_8649.jpg

Τα παιδιά ενημερώθηκαν αρχικά στο χώρο του σχολείου με ειδική παρουσίαση για την έκταση και τις δυσκολίες του έργου, για τις περιοχές που συναντά ο δρόμος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και για τα αρχαιολογικά ευρήματα, διαπιστώνοντας την πολυετή παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον του. Την επόμενη ημέρα, κατά τη διάρκεια της επιτόπιας παρατήρησής τους στο έργο φόρεσαν ειδικές στολές, προστατευτικά κράνη, ξεναγήθηκαν, ενημερώθηκαν και κεράστηκαν από τους υπεύθυνους (μηχανικούς, περιβαλλοντολόγους και υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων) της Ολυμπίας Οδού που ήταν διατεθειμένοι να λύσουν όλες τις απορίες τους! Μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν στα παιδιά οι διαφορετικοί τρόποι αντιστήριξης του εδάφους ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε περίπτωσης τους οποίους είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά. Επιπλέον ενθουσιάστηκαν με τις σήραγγες και τον τρόπο έκχυσης του σκυροδέματος σε ημικυκλικό σχήμα.

094aad95b25b563ba0e3e93f493e37fb_xl.jpg

Οι δάσκαλοι των τάξεων, ο σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου ευχαρίστησαν τους υπευθύνους της Ολυμπίας Οδού για την προσφορά τους και τη φιλοξενία τους στο εργοτάξιο καθώς και την κυρία Σακοβέλη Πηνελόπη, υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πολύτιμη συνεισφορά της στο project των μαθητών και τη διοργάνωση της επίσκεψης. Τέλος συνεχάρησαν τα παιδιά, ευχόμενοι να έχουν πάντα επιτυχίες, διακρίσεις, τέτοιες μοναδικές ευκαιρίες και ένα καλό καλοκαίρι!

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ