Το Εργατικό κέντρο Ναυπάκτου για το ατύχημα στο εργοτάξιο της Κλόκοβας

Με πλέον πρόσφατο γεγονός το σοβαρό εργατικό ατύχημα, που σημειώθηκε χθες Παρασκευή, στο οποίο 5 εργαζόμενοι υπέστησαν ηλεκτροπληξία στο εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού στην Κλόκοβα, αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η βαρύνουσα σημασία τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα εργοτάξια.

Είναι βασική υποχρέωση της κατασκευαστικής εταιρίας να μεριμνά, να εφαρμόζει και να επιτηρεί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Καμία έκπτωση σε αυτά δε δικαιολογείται στο όνομα της εξοικονόμησης κόστους ή της επιτάχυνσης των εργασιών.

Το ΕΚΝΔ καλεί την Πολιτεία να ενισχύσει τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΕΠΕ – ΙΚΑ) για την διασφάλιση της τήρησης των νόμιμων συνθηκών εργασίας (μέτρα προστασίας, ασφάλιση στους εργαζόμενους) και την αποφυγή ατυχημάτων που οφείλονται σε πλημμελή μέτρα προστασίας.

Είναι ευτυχές το γεγονός, ότι από το ατύχημα, δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αναδείχθηκε, όμως, για ακόμη μία φορά, με επικίνδυνο τρόπο, ο παραλογισμός της γραφειοκρατικής διαχείρισης των επειγόντων περιστατικών.

Είναι αδιανόητο, ένα σοβαρό επείγον περιστατικό στην περιοχή της Ναυπακτίας να διακομίζεται αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, όταν το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 λεπτών.

Το ΕΚΝΔ καλεί την Πολιτεία να παρέμβει προς αποκατάσταση αυτής της στρεβλής, και επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία, διαχείρισης των επειγόντων περιστατικών.

Το ΕΚΝΔ θέτει ως προτεραιότητα ζητήματα που αφορούν την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, στην οποία δεν χωρούν κανενός είδους εκπτώσεις.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του