Ιος Δυτικού Νείλου: Συναγερμός στην Περιφέρεια – Κρούσμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον ιό του Δυτικού Νείλου, μετά το κρούσμα που εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Δυτική Αχαΐα.

Πρόκειται για επισκέπτη της περιοχής, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και είναι καλά στην υγεία του.

Ακόμη ένα κρούσμα καταγράφηκε στο Δήμο Αιγιαλείας.

Σχετικά με τα μέτρα Προστασίας από τα κουνούπια για αποφυγή μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επισημαίνει:

Μετά από ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) για κρούσματα λοίμωξης ιού του Δυτικού Νείλου στους Δήμους Δυτικής Αχαΐας και Αιγιάλειας, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως αρμόδια υπηρεσία, προχώρησε στην λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων του Σχεδίου Δράσης έναντι του ιού του Δυτικού Νείλου.

Η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου είναι λοίμωξη που μεταδίδεται με τα κοινά κουνούπια και κατά 80% των περιπτώσεων είναι ασυμπτωματική. Τυχόν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής ή γαστρεντερίτιδας, θα πρέπει να εξεταστούν από τον θεράποντα ιατρό. 

Συστήνεται στους πολίτες,  η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τα κουνούπια σύμφωνα με τα κάτωθι:

  • Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα είδη κουνουπιών τσιμπούν από το σούρουπο μέχρι το χάραμα.
  • Εκείνες τις ώρες προτιμούμε να φοράμε ανοιχτόχρωμα, φαρδιά ενδύματα με μακριά μανίκια και παντελόνια.
  • Απλώνουμε εντομοαπωθητικό στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα –όχι κάτω από τα ρούχα, όταν βρισκόμαστε εκτός οικίας. Μετά την επιστροφή μας συστήνεται πλύσιμο του δέρματος με νερό και με σαπούνι. Δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση ποσότητας κατά την εφαρμογή του εντομοαπωθητικού. Δεν εφαρμόζεται πάνω σε ερεθισμένο δέρμα , κοψίματα και τραύματα.
  • Στις ομάδες των ατόμων που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής στην προφύλαξη ανήκουν οι έγκυες, τα μικρά παιδιά, τα άτομα τρίτης ηλικίας καθώς και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Εφαρμόζουμε σίτες σε πόρτες και παράθυρα των σπιτιών.
  • Η χρήση ανεμιστήρα ή κλιματιστικού μειώνει τη δράση των κουνουπιών. Ιδίως οι ανεμιστήρες οροφής δυσχεραίνουν την προσέγγιση των κουνουπιών.
  • Τοποθετούμε κίτρινους λαμπτήρες για το φωτισμό υπαίθριων χώρων.
  •  Κουρεύουμε το γρασίδι, θάμνους και φυλλωσιές, γιατί εκεί βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια.
  • Ποτίζουμε κατά τις πρωινές ώρες
  • Απομακρύνουμε στάσιμα νερά από γλάστρες, βάζα, λεκάνες, λάστιχα, υδρορροές καθώς τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά εναποθέτουν τα αυγά τους.

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Νέο “χτύπημα” της Δίωξης Ναρκωτικών – Χειροπέδες σε μάνα και γιο

Αγρίνιο: Σμπαράλια έγινε αυτοκίνητο μετά από τροχαίο με εγκλωβισμό του οδηγού (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τον πλάκωσαν στο ξύλο με ρόπαλα – Μία σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ