Πάτρα: Από τη ΜΚΟ PRAKSIS και την Ύπατη Αρμοστεία φιλοξενούνται οι Σύροι πρόσφυγες στο Ρίο

Οικογένειες Σύρων προσφύγων με μικρά παιδιά, είναι το προφίλ των προσφύγων που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο “Rio Beach”. Όπως έγραψε το tempo24.gr , άλλα δυο λεωφορεία έφτασαν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για προσωρινή φιλοξενία, καθώς  περιμένουν την απόφαση για το ποια χώρα της Ευρώπης θα τους δεχθεί. Η φιλοξενία των προσφύγων εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτημα μετεγκατάστασης.

Τις συγκεκριμένες οικογένειες έχει αναλάβει η  Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.

Πρόκειται για πρόσφυγες που διαθέτουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα και έχουν υποβάλλει αίτημα μετεγκατάστασης.

Όλες οι οικογένειες, πριν έλθουν στο Ρίο, φιλοξενούνταν σε καταυλισμούς στα Ιωάννινα και τη Βόρεια Ελλάδα και θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο, που έχει μισθωθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μέχρι να αποφασισθεί σε ποια χώρα θα εγκατασταθούν.

Μαζί τους, στο Ρίο βρίσκονται μέλη της ΜΚΟ,  κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και διερμηνείς, προκειμένου να τους παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια μέχρι να αποχωρήσουν.

Διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ για τις νέες αφίξεις προσφύγων στο Ρίο

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την τριετή συμφωνία της με τον Ντέρεκ Κουτέσα

Πάτρα: Συνεχείς εργασίες αναβάθμισης από τους εργαζόμενους του Ηλεκτροφωτισμού

Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Εύβοια: Συνελήφθη 87χρονος για τη φωτιά – Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.093 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Νέα σύλληψη για την έκρηξη στην τράπεζα

Το αστυνομικό δελτίο της Δυτικής Ελλάδας

Λάρισα: Την Παρασκευή απολογείται ο 50χρονος για την κακοποίηση των δύο παιδιών – Έλαβε νέα προθεσμία

Ολοκλήρωση εκδηλώσεων: “Οικογένειες Μαζί, Αναζητούμε τον θησαυρό μας”