Πάτρα: Φοιτητές του ΤΕΙ και στελέχη της Περιφέρειας μοίρασαν προφυλακτικά στο κέντρο της πόλης – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στο κέντρο της Πάτρας, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για δράση που έγινε την 1η Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.

Φοιτητές, αλλά και στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διένειμαν προφυλακτικά, καθώς και ενημερωτικό υλικό, αναφορικά με την αποφυγή μολύνσεως από τη νόσο και τη σημασία της δευτερογενούς πρόληψης μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης του ιού.

«Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας , σήμερα το 40% των πασχόντων από HIV (πάνω από 14 εκατομμύρια) δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου μειώνει την πιθανότητα διασποράς της, ενώ παράλληλα αυξάνει το προσδόκιμο αλλά και την ποιότητα ζωής με την χρήση των σύγχρονων αντιικών φαρμάκων» σημείωσε ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος συμπληρώνοντας πως η δράση έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου δράσης προαγωγής υγείας του πληθυσμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Δημήτρης Κόκοτας: «Κάθε τόσο υπάρχει έστω και μία αλλαγή», αποκαλύπτει η σύζυγός του τα ευχάριστα νέα για την υγεία του

Πώς θα καταλάβετε ότι έχει ξεκινήσει η περίοδος των δοντιών

Μαρία Αντωνά: «Εγώ δεν λαχτάρισα με το απαγορευτικό, πήρα το αεροπλανάκι και ήρθα μια χαρά»

Χατζηγιάννης: «Όπως ήρθαν τα καλά, κάποια στιγμή ξεκίνησαν να έρχονται και τα κακά, δεν τα προκάλεσα εγώ»

Ο Γιώργος Φλωρίδης διαψεύδει τα περί κακών σχέσεων με την ευρωπαϊκή εισαγγελία

Βουλή: Αίτημα από Α. Χαρίτση για δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ

Με την ψήφο του αντιπροέδρου Βανς η Γερουσία ενέκρινε το «μεγάλο και ωραίο» φορολογικό νομοσχέδιο του προέδρου Τραμπ

Το Πολεμικό Ναυτικό αναγνώρισε την προσφορά της Περιφέρειας στην αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας μέσω του Τάκη Αντωνόπουλου