Μέχρι το Πάσχα η παράδοση της Πατρών Κορίνθου – Τι είπε ο Χρ. Σπίρτζης για τον οδικό άξονα και ποιους καλεί σε… ουζάκι στην πλατεία Γεωργίου

Με πρόσκληση σε βουλευτές της αντιπολίτευσης τη Μεγάλη Πέμπτη για ένα ούζο στην κεντρική πλατεία της Πάτρας προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, την παράδοση του οδικού άξονα Πατρών – Κορίνθου ώς το Πάσχα.

«Θα ήθελα να απευθύνω και στον κ. Παπαθεοδώρου μια πρόσκληση -το έκανα στα στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ της Αχαΐας- την Μεγάλη Πέμπτη να πιούμε ένα ούζο ή ένα τσίπουρο στην κεντρική πλατεία της Πάτρας, για να γιορτάσουμε και την παράδοση του νέου δρόμου. Θα πηγαίνουν οι πολίτες επιτέλους, μετά από πάνω από μία δεκαετία, στην Πάτρα με νέο δρόμο» είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ.Παπαθεοδώρου για «καθυστερήσεις στην κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου».

Μεταξύ άλλων είπε ότι δεν υπάρχει κατάτμηση του έργου, αλλά διαγωνιστική διαδικασία, και ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. «Άλλωστε τα έργα δεν τα δίνουν οι υπουργοί, αλλά ελέγχονται εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αιχμές για Στουρνάρα

Σε ό,τι αφορά τη μηνυτήρια αναφορά της ΤτΕ για τη δανειοδότηση της Τράπεζας Αττικής σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους, ο Χρήστος Σπίρτζης επανέλαβε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, άφησε όμως αιχμές κατά της ΤτΕ. 

«Εγώ χαίρομαι πραγματικά που ο κ. Στουρνάρας και τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισαν τελικά να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο. Και περιμένω τις επόμενες ενέργειές τους για όλα αυτά που συνέβαιναν στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος όλα αυτά τα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: 

«Έτσι το παρακολουθώ πραγματικά με πάρα πολύ καλή διάθεση, διότι το είχα ζητήσει εγώ από τον κ. Στουρνάρα και τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας ως πρόεδρος του ΤΕΕ πριν από πέντε χρόνια, όταν επιχειρούσε η τότε κυβέρνηση να πουλήσει την Τράπεζα Αττικής σε fund, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και συμφωνούσε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τότε».

Το tempo24 συμμετέχει στη νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στα ΜΜΕ

Καιρός: Παραμένει και σήμερα Πέμπτη η ζέστη

Watermelon Red nails: Το μανικιούρ του καλοκαιριού

Πώς το στρες σας στερεί τον ύπνο σας

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε και τον Ρέιντερς

Γιώργος Κιμούλης: Με είχε παρασύρει η εξουσία του θιασάρχη – Έχω ξεπεράσει όρια, αλλά ξέρω να ζητάω συγγνώμη

Πολύεδρο: Το πρόγραμμα της εβδομάδας

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως τις 13 Ιουνίου