Πάτρα: Κάθειρξη 134 ετών για μεταφορά μεταναστών

«Τρεις ώρες πριν το πλοίο αναχωρήσει με πλησίασαν και μου έβαλαν ένα πιστόλι στον κρόταφο. Μου είπαν «εάν δεν πας το πλοίο στην Ιταλία, κινδυνεύει η γυναίκα σου και τα παιδιά σου».
Αυτό τον ισχυρισμό προέβαλε στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Νικόλαος Κορολένκο, ομογενής από το Καζακστάν, που συνελήφθη στις 14 Σεπτεμβρίου του 2011, περίπου 90 μίλια ανοικτά του Κατακόλου, σε πλοίο με 63 μετανάστες από το Πακιστάν. Οι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Πέθαναν λόγω της αφυδάτωσης και των κακουχιών.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή καθείρξεως 134 ετών και χρηματική ποινή 360.000 ευρώ, όπως επίσης και στον Γιώργο Ανδρεάδη, επίσης ομογενή από το Καζακστάν, που ήταν συγκυβερνήτης στο πλοίο. Εκτιτέα είναι τα 25 έτη, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 264 ετών.
 

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ