Ερωτήματα της ΡΑΠ -Επίθεση σε Πελετίδη

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12.06.2017 οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΑΠ Κώστας Σπαρτινός, Ουρανία Μπίρμπα, Ηλίας Γρηγόρης και Ιωάννης Τσιμπούκης κατέθεσαν την ακόλουθη ερώτηση προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ.

 

«Ήδη από το τέλος Οκτωβρίου 2016 έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις ένταξης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 της δημιουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου-Κοινωνικού Φαρμακείου καθώς και των δομών Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο αστέγων Δήμου Πατρέων με συνολικό προϋπολογισμό 1.701.600 Ευρώ και προβλεπόμενες θέσεις εργασίας 30 ατόμων.

Παρ΄ όλα αυτά, η έναρξη λειτουργίας αυτών των δομών καθυστερεί, κοντεύοντας να συμπληρώσει ήδη ένα χρόνο από την απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Εκτός των άλλων, παρατηρείται μια σημαντική απόκλιση από τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις του δικαιούχου υλοποίησης των προγραμμάτων, δηλαδή του ΚΟΔΗΠ, των απαραίτητων προσόντων του υπό πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει τις δομές αυτές.  

Ενώ, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι των δομών αυτών είναι υποχρεωμένοι να τηρούν ηλεκτρονικό αρχείο των ωφελούμενων, να ενημερώνουν το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΟΠΣ-ΕΣΠΑ, να λειτουργούν διαδικτυακό τόπο, να έρχονται σε επαφή με ευρωπαϊκές αρχές και οργανισμούς, πληροφορούμαστε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια να μην αποτελεί, έστω και επικουρικό προσόν πρόσληψης, η γνώση χειρισμού Η/Υ ή η γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας!!!

Φαίνεται ότι τίποτα δεν διδαχτήκατε από την πρόσφατη παράνομη αναστολή της εγκεκριμένης από τον ΑΣΕΠ προκήρυξης που επιχειρήσατε να κάνετε για να αφαιρεθούν τα προσόντα ξένης γλώσσας και γνώσης Η/Υ και αποφεύχθηκε χάριν της αντίδρασης σύσσωμης της αντιπολίτευσης στον Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στο Δ.Σ του ΚΟΔΗΠ.

Για αυτούς τους λόγους ερωτάται ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, κ. Τουλγαρίδης και ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης,

 

1.Πότε εκτιμούν ότι θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία των δομών αυτών και πότε εκτιμούν ότι θα αρχίσουν την πλήρη λειτουργία τους;

2.Θεωρούν απαραίτητο προσόν πρόσληψης των επιστημόνων που θα στελεχώνουν τις δομές αυτές τη γνώση χειρισμού Η/Υ και μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας;»

 

Η απάντηση του Δημάρχου μάλλον συσκότισε τα πράγματα παρά απάντησε στις ερωτήσεις μας αφού δεν υπήρξε καμία νύξη στο εάν θα συμπεριληφθούν τα επικουρικά προσόντα της γλώσσας ή του Η/Υ στις προσεχείς προκηρύξεις. Για τον χρόνο, δε, ολοκλήρωσης των προεργασιών και έναρξης λειτουργίας των δομών περιορίστηκε στο «δεν χρειάζεται ανησυχία, οι διαδικασίες θα συνεχιστούν με τον ρυθμό που πρέπει»!!!

 

Λικέρ Baileys
22/12/2025 | 19:32

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της