Πάτρα: Χειρουργήθηκε επί 12ωρο στο Νοσοκομείου του Ρίου – Ζύγιζε 350 κιλά – Σπάνια επέμβαση για τα ελληνικά δεδομένα

Ούτε μια ούτε δυο αλλά 12 συνολικά ώρες, διήρκησε η χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη 60χρονος υπέρβαρος από την Αρκαδιά, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία Βοήθεια” στο Ρίο.

Η επέμβαση άρχισε στις 10 το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας. Πρόκειται για σπάνια – για τα Ελληνικά δεδομένα – και πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση, εξαιτίας της φύσης του προβλήματος του ασθενούς, ο οποίος ζυγίζει 350 κιλά!

Στο χειρουργείο συμμετείχε πολυπληθής ομάδα γιατρών, αναισθησιολόγων και νοσηλευτών, ενώ χρειάστηκε ειδικός σχεδιασμός για την πραγματοποίηση του, από την ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων.

Επικεφαλής ήταν ο αναπληρωτής Καθηγητής και υπεύθυνος του Κέντρου Αντιμετώπισης της Νοσογόνου Παχυσαρκίας Ιωάννης Κεχαγιάς.

Για την μεταφορά του ασθενούς που εισήχθη στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Ρίου, πριν από περίπου ένα μήνα, χρειάστηκε να γίνουν τροποποιήσεις και παρεμβάσεις στο χώρο, ενώ παραγγέλθηκαν ειδικoί ιμάντες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

 

 

Αρωγός στο 45ο Πανελλήνιο πέρασμα στο Φαράγγι Βουραϊκού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ Δυτικής Αχαΐας

Ο Τ. Παπαδόπουλος στην πρωτοβουλία του ΓΕΛ Ρίου για την Ημέρα της Ευρώπης

Τοπική ανάπτυξη, ώρα μηδέν

Ο Ματίας Αλμέιδα αποχαιρέτησε τους παίκτες της ΑΕΚ στα αποδυτήρια της Τούμπας

Μητσοτάκης από τη Ρώμη: Η ιταλική πλευρά θα επενδύσει 360 εκατομμύρια ευρώ για νέα τρένα και αμαξοστάσια

Τραγωδία στο Φαράγγι της Νέδας: «Βρήκα το παιδάκι χωρίς τις αισθήσεις του» – Τι λέει ο άνθρωπος που το εντόπισε στο ποτάμι

“Αγαμέμνων: Ο Κύκλος του Αίματος”, στο Επίκεντρο+