Περιορίστηκαν οι μέδουσες σε Πατραϊκό και Κορινθιακό

Περιορισμένη καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες η ύπαρξη μεδουσών στην παραλιακή ζώνη κατά μήκος του Καστελόκαμπου, Ρίου και Αγίου Βασιλείου, σύμφωνα με μαρτυρίες επιχειρηματιών εστιάσης και αναψυχής που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αλλά και από λουόμενους.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρεται και για τις παραλίες στα ορια του Κορινθιακού με τον Πατραϊκό.

Την ώρα που οι μέδουσες “έτσουξαν” καταστηματάρχες και λουόμενους της φετινή καλοκαιρινή περιόδου με τους πρώτους να μιλουν για οικονομική καταστροφή και τους δεύτερους να απέφευγαν τουλάχιστον μέχρι προσφάτως τις κοντινές και τις άλλοτες πολυσύχναστες παραλίες των Πατρών, σήμερα Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί στην Βουλή η τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη από τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, που αφορά στην λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των λουόμενων.

Συγκεκριμένα η τροπολογία ανάβει το πράσινο φως στους επιχειρηματίες, επιτρέποντας τους να τοποθετήσουν πλωτές εγκαταστάσεις και δίχτυα, ως μέτρα προστασίας των λουομένων, καθώς θα λειτουργήσουν ως «ανάχωμα» στη διέλευση των μεδουσών προς τις ακτές!

Υπενθυμίζετα πως η επέλαση κοπαδιών από μέδουσες, από τις αρχές της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, ερήμωσε τις περισσότερος πολυσύχναστες παραλίες, αφού οι λουόμενοι απέφευγαν να να τις επισκεφθούν. Αποτέλεσμα της δεδομένης κατάστασης ήταν οι επιχειρηματίες εστίασης και αναψυχής που δραστηριοποιούνται από Καστελλόκαμπο Πατρών έως Λαμπίρι Αιγιαλείας, να οδηγηθούν σε οικονομική καταστροφή καθώς όπως έχουν ήδη καταγγείλει το καλοκαίρι για αυτούς χάθηκε, λόγω της κωλυσσιεργείας των υπεύθυνων φορέων να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα των μεδουσών. 

 

 

 

Sirens: Δωδεκάποντες αιχμές

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Πλούσιο και πολυθεματικό το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων

Δράμα: Τι είδαν οι αστυνομικοί στο κινητό του 61χρονου – Η αρκούδα, η σκιά που πλησιάζει και η πτώση στον γκρεμό

Τι αλλάζει στα στεγαστικά δάνεια με τον θεσμό της διαμεσολάβησης

Εθιμοτυπική Επίσκεψη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Πώς η Ουκρανία χτύπησε τις ρωσικές βάσεις με τη βοήθεια της ΑΙ

ΚΚΕ για επίθεση στο Ιράν: Το Ισραήλ απειλεί με όλεθρο τους λαούς της περιοχής

Ιράν: Το σχέδιο της Μοσάντ που οδήγησε στην επίθεση