ΕΑΠ: Δι-ιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων

02/08/2024 | 13:08

Το κοινό εξ αποστάσεως Δι-ιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων» είναι το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα και στοχεύει στον εφοδιασμό των αποφοίτων του με τις απαραίτητες γνώσεις, σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας και στην εφαρμογή αυτών των γνώσεων, στην διαχείριση της γήρανσης και των χρόνιων νοσημάτων και στην προαγωγή της υγείας και της ποιότητας της ζωής και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πτυχιούχων επαγγελματιών Υγείας.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 και διοργανώνεται με τη συνεργασία της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Με την τεχνογνωσία και την εμπειρία των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων και της αδιάλειπτης συνεργασίας, που μετρά πλέον μια δεκαετία τα δύο συνεργαζόμενα ιδρύματα εγγυώνται σπουδές υψηλού επιπέδου στη «Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων». Το Πρόγραμμα διαρθρώνεται σε 3 εξάμηνα εξ αποστάσεως φοίτησης και ένα εξάμηνο εκπόνησης της μεταπτυχιακής εργασίας. Στο πρωτοποριακό Δ.Π.Μ.Σ. «Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων», μπορούν να φοιτήσουν κάτοχοι τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  Ιατρικών, Βιολογικών, Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Παιδαγωγικών επιστημών. 

Απόφοιτοι του Δ.Π.Μ.Σ. «Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων» εργάζονται σε δομές υγείας όπως κέντρα αποκατάστασης, κλινικές χρονίως πασχόντων, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας, οίκους φιλοξενίας ηλικιωμένων, ιδιωτικά θεραπευτήρια, δημόσια Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία, φαρμακευτικές εταιρείας κλπ. 

Περισσότερες Πληροφορίες: https://www.eap.gr/education/postgraduate/biannual/management-of-aging-a…

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

“Bγήκαν” μαχαίρια έξω από νυχτερινό κέντρο – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο κέντρο της Πάτρας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Εκτινάχθηκε ο οδηγός της μηχανής – ΦΩΤΟ