Αγρίνιο: Στέλεχος του ΣΔΟΕ συνελήφθη για… αρχαιοκαπηλία

Στέλεχος του ΣΔΟΕ ήταν ο άνδρας που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στο Αγρίνιο για σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Ο 47χρονος κατείχε μία εντυπωσιακή μαρμάρινη πλάκα με ανάγλυφη παράσταση, που χρονολογείται πιθανώς στον 4ο αιώνα προ Χριστού και ένα τμήμα κυλινδρικής λαβής αμφορέα, που χρονολογείται μεταξύ 4ου αιώνα προ Χριστού έως 5ου αιώνα μετά Χριστού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Να σημειωθεί ότι ο 47χρονος είναι υπάλληλος του ΣΔΟΕ στη Θεσπρωτία και δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις Αρχές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας τα αρχαία θα έβγαιναν προς πώληση για να καταλήξουν στα χέρια κάποιου συλλέκτη.

 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»