Νέο σοκ στην Πάτρα- Έφυγε από τη ζωή ο νευροχειρούργος Δημήτρης Κωνσταντίνου- Έπαθε ανακοπή στις Άνδεις- Γιος του παρολίγον δημάρχου Θρασύβουλου Κωνσταντίνου- ΦΩΤΟ

Νεκρός στα 58 του χρόνια απο ανακοπή που υπέστη  στις Άνδεις,  ο γνωστός και ιδιαίτερα επιτυχημένος νευροχειρούυργός, καθηγητής της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Ρίου,  Δημήτρης Κωνσταντίνου. Ο εκλιπών υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν σε ορειβασία και σε υψόμετρο 6.000 μέτρων. 

O Δημήτρης Κωνσταντίνου  βρισκόταν στο Ακονκάγκουα, το ψηλότερο βουνό στην Αμερική , στην επαρχία Μεντόσα της Αργεντινής. 
Θεωρείται πιθανό να  αντιμετώπισε  καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα λόγω του υψομέτρου που του προκάλεσε ανακοπή. Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός στην Πάτρα. 

Νέο σοκ στην Πάτρα- Έφυγε από τη ζωή ο νευροχειρούργος Δημήτρης Κωνσταντίνου- Έπαθε ανακοπή στις Άνδεις- Γιος του παρολίγον δημάρχου Θρασύβουλου Κωνσταντίνου- ΦΩΤΟ

O κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου του Θρασυβούλου, γεννήθηκε στην Πάτρα (1-1-1959) και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983).
Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην  Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π και είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (1993). Εξειδικεύθηκε στην χειρουργική σπονδυλικής στήλης στο Phoenix – Arizona των ΗΠΑ και είναι μέλος της American Association of Neurological Session (AANS), Congress of Neurological Session (CNS).
Ήταν  Διευθυντής των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του Ελληνικού Προγράμματος ATLS (Advance Trauma Life Support) του American College of Surgeon.
Ήταν υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος ιατρών και φοιτητών, που ασκούνται στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική και  επιβλέπων σε τέσσερις διδακτορικές διατριβές, που είναι σε εξέλιξη.
   Από τον Αύγουστο του 2009 έως σήμερα, ήταν  Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.
   
   Είχε  34 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές. Το ερευνητικό του έργο, εστιάζεται  στην διερεύνηση το οξειδωτικού στρες και αιματο-εγκεφαλικού φραγμού (πειραματικές εργασίες σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική και το Τμήμα Βιολογίας), αριθμός δημοσιεύσεων οκτώ..

Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου ήταν γιος του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου, αρχηγού  της αντιπολίτευσης στις εκλογές του 1964, ο οποίος είχε και τη στήριξη του τρίτου των εκλογών, Κωνσταντίνου Φαρμακίδη και ο οποίος φαινόταν ότι θα ψηφιζόταν για δήμαρχος πατρέων. Όμως στις 31 Ιουλίου απεβίωσε αιφνιδίως επίσης από καρδιά..Τη θέση του δημάτρχου πήρε τότε ο Θεόδωρος Άννινος. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της