Πάτρα: Απεργούν σήμερα οι σχολικές καθαρίστριες

Στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για σήμερα Δευτέρα η Ομοσπονδία τους, συμμετέχουν και οι σχολικές καθαρίστριες της Πάτρας, διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Η δημοτική αρχή μέσω του αντιδημάρχου Παιδείας, Ανδρέα Αθανασόπουλου, στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η δημοτική αρχή της πόλης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο και πέρα έως πέρα δικαιολογημένο αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι/ες που αγωνίζονται καθημερινά -εν μέσω ανθυγιεινών συνθηκών- να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο την καθαριότητα και την υγιεινή 257 Δημόσιων Σχολείων που φοιτούν 30.000 μαθητές/τριες και διδάσκουν 5.000 εκπαιδευτικοί εργάζονται με πιο άθλιο καθεστώς εργασίας για 10 μήνες το χρόνο, αμείβονται με 300 ευρώ  μέσο όρο, με συμβάσεις ανά αίθουσα χωρίς να υπολογίζονται στην αμοιβή τους οι υπόλοιποι τεράστιοι βοηθητικοί χώροι των σχολείων, χωρίς να εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται -παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για μονιμοποίησή τους- να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την παράδοση της καθαριότητας του Δημόσιου Σχολείου σε επιχειρηματίες μεγαλοεργολάβους. Η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και στο μέλλον για “Δουλειά για όλους-δουλειά με δικαιώματα”».

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του