Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας και της Αναπτυξιακής του εταιρείας στο 27ο Forum Ανάπτυξης

26/11/2024 | 15:23

Το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετείχε ενεργά στο 27ο Forum Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024, στο ξενοδοχείο My Way, με την εκδήλωση «Ευρωπαϊκά Έργα και Τοπική Επιχειρηματική Ανάπτυξη: Οι Ευκαιρίες από τη Δράση του Επιμελητηρίου Αχαΐας και της Αναπτυξιακής του Εταιρείας». Η εκδήλωση η οποία συνδιοργανώθηκε με την Αχαϊκή Επιμελητηριακή Ανάπτυξη (ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ.),πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση από τοπικές επιχειρήσεις αλλά και εκπροσώπους φορέων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου και της Αναπτυξιακής του Εταιρείας για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον καθοριστικό ρόλο των συγχρηματοδοτούμενων έργων στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Αχαΐα και στον τρόπο επίτευξης της επιθυμητής «μετάβασης» πράσινης-ψηφιακής-οικονομικής. Παράλληλα, έγινε για πρώτη φορά αναλυτική παρουσίαση για το διακριτό ρόλο της Αναπτυξιακής εταιρείας του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και του Επιμελητηρίου, εστιάζοντας στην εξειδικευμένη τεχνογνωσία που παρουσιάζει μέσω της διαχείρισης και υλοποίησης Ευρωπαϊκών έργων σε  τομεακό, διακρατικό και ευρωμεσογειακό επίπεδο. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το πώς τοπικές επιχειρήσεις ωφελήθηκαν από την υλοποίηση Ευρωπαϊκών έργων κατά την Προγραμματική περίοδο 2014-2020, μέσω δράσεων όπως οι διαγωνισμοί επιχειρηματικής καινοτομίας, η υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων, η ανάδειξη τοπικών κλάδων (οινοποιία, πολιτιστική βιομηχανία, τουρισμός) και η δικτύωση με ευρωπαϊκές επιχειρηματικές κοινότητες. Οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ τοπικών φορέων για την αποτελεσματική υλοποίηση των έργων παίρνοντας αφορμή και από την επιτυχημένη συνεργασία διαφορετικών φορέων για την υποβολή νέων Ευρωπαϊκών έργων ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, ενώ παρουσιάστηκαν παραδείγματα επιτυχημένων πρωτοβουλιών που έχουν ήδη φέρει απτά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του Επιμελητηρίου να συνεχίσει να υποστηρίζει δυναμικά τις τοπικές επιχειρήσεις, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα προς τις επιχειρήσεις να αξιοποιούν τις ευκαιρίες συμμετοχής, ενημέρωσης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους όπως προσφέρονται μέσα από τα Ευρωπαϊκά έργα που υλοποιούνται.

Ομιλητές ήταν εκ μέρους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο κ. Ανδρέας Ντακόλιας-Διαχειριστής της ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ. και μέλος του ΔΣ, ο κ. Τσούμπελης Θεόδωρος ΓΓ Γραμματέας Επιμελητηρίου Αχαΐας, καθώς επίσης η Δρ Κατσαντά Δανάη, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ,ο κ. Μούρτζης Δημήτριος, Καθηγητής Παν/μίου Πατρών & Επιστημονικός Υπεύθυνος της PATRASIQ, η κα Καμπιώτη Ευγενία Δ/ντρια του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, ο κ. Γιωτόπουλος Κωνσταντίνος Επίκουρος Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Παν/μίου Πατρών και ως εκπρόσωποι Αχαϊκών επιχειρήσεων οι κ.κ. Λαλιώτης Πάρης-Επιχειρηματίας-Σχεδιαστής, «Laliotis Viugar OE», Παπανικολοπούλου Δήμητρα-Επιχειρηματίας-Δημιουργός Προσωποποιημένων Χειροποίητων Αναμνηστικών, «Souβenir», Μπακαλάρος Γιάννης-CEO «BacFresh», Φωτακέλη Ελένη- Αρχιτέκτων Mηχανικός-Γραφίστρια, “Fotakeli Design”, & Δρ Ζαφειροπούλου Μαρία-Γεροντολόγος, CEO Cohesion/Co2Gether.

Η εκδήλωση μεταδιδόταν παράλληλα μέσω Facebook από το Δίκτυο Forum Ανάπτυξης ενώ το βίντεο είναι διαθέσιμο και μέσω Youtube https://www.youtube.com/live/CHC_m7uU5Zs?feature=shared .

 

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Πάτρα: Έκανε… σαματά, ζήτησε και τα ρέστα… από τους αστυνομικούς – Επεισοδιακή σύλληψη

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Δυτ. Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό – Ούρησε δημοσίως και ακολούθησε συμπλοκή!

Συνελήφθη ο ηγούμενος από το Μέγα Σπήλαιο – Θα πουλούσε ευαγγέλιο του 1700-Έξι συνολικά οι συλλήψεις – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε δύο ανήλικα κορίτσια