Αγρίνιο: Εξετάζεται πιθανό κρούσμα της νόσου των λεγεωνάριων

Ανησυχία έχει προκαλέσει πρωτίστως στους οικείους της αλλά και στις υγειονομικές αρχές η περίπτωση πιθανού κρούσματος της νόσου των λεγεωνάριων σε νεαρή κοπέλα στο Αγρίνιο.

Η 21χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, ασθένησε πριν από λίγες μέρες.

Μετά από εξετάσεις, ανιχνεύθηκε πως είναι πολύ πιθανή η πρόκληση της συγκεκριμένης μορφής πνευμονίας στην 21χρονη που να σημειωθεί πως αυτήν την περίοδο κάνει την πρακτική της στο νοσοκομείο.

Η συγκεκριμένη παράμετρος μάλιστα, ότι δηλαδή η νεαρή περνούσε κάποιες ώρες στο νοσοκομείο, φαίνεται πως προκάλεσε κινητοποίηση των αρμοδίων που σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν τις πιθανές πηγές των βακτηρίων που προκάλεσαν την ασθένεια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το σύστημα του κλιματισμού του νοσοκομείου είναι ασφαλές και μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί (αν και πάρθηκαν δείγματα) και οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε άλλους χώρους όπου η νεαρή ασθενής σύχναζε.

Π.χ. σε τυχόν λιμνάζοντα μολυσμένα ύδατα στην οικία της, στο δίκτυο ύδρευσης ή αποχέτευσης, σε κλιματιστικά σημείων όπου σύχναζε κλπ.

Η κατάσταση της υγείας της 21χρονης δεν εμπνέει ανησυχία και παρακολουθείται στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Οι ενέργειες πάντως από τις υγειονομικές αρχές θα συνεχιστούν για να εντοπιστεί ο τρόπος με τον οποίο η ασθενής εκτέθηκε στο βακτήριο της λεγιονέλλας.

Η νόσος δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Περισσότερο επιρρεπείς είναι οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, οι καπνιστές και αυτοί που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Έγινε δε ευρύτερα γνωστή στο κοινό, μιας και οδήγησε στον θάνατο τον δημοσιογράφο Μάνο Αντώναρο και στην εντατική τον ηθοποιό Άκη Σακελλαρίου.

agriniopress.gr

Αντώνης Σαμαράς: Πού πάμε; Υποχωρούμε ή λείπουμε από παντού;

Πουά: Πώς να φορέσεις το πληθωρικό print της άνοιξης

Athletic: Μυθική πρόταση της Μπράιτον 30 εκατ. λιρών για Κωστούλα στον Ολυμπιακό

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πάτρας, Αχαΐας σήμερα Σάββατο 17 Μαΐου

Πάτρα: Το ΙΧ …κρεμόταν στον αέρα πάνω από τον χείμαρρο Παναγίτσα

Ξεκινούν την Δευτέρα οι εργασίες του συμποσίου χαρακτικής που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων

Σαν σήμερα 17 Μαΐου 2025: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Έκλεψαν εργαλεία και εξαρτήματα 40.000 ευρώ στους Γαργαλιάνους και τα πούλησαν σε επιχείρηση ανακύκλωσης