Παράταση για τον διαγωνισμό Πάτρα – Πύργος

Να παρατείνουν την ισχύ των δικαιολογητικών και των εγγυητικών επιστολών συμμετοχής, ζήτησε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών από τους τέσσερις πρώτους μειοδότες για την κατασκευή του τέταρτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Η παράταση ζητήθηκε διότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αιτιολόγησης της προσφοράς που έχει υποβάλει ο πρώτος προσωρινός μειοδότης, η κοινοπραξία «Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών», συμφερόντων του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει νέες καθυστερήσεις στην εκκίνηση του έργου, το οποίο έχει καθυστερήσει σημαντικά παρά την πρόσφατη εκτίμηση του υπουργού υποδομών πως σύντομα οι συμβάσεις θα σταλούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να προκύψουν νέες καθυστερήσεις στην κατασκευή του τέταρτου τμήματος μήκους 9 χλμ, από την Κυλλήνη έως τη Βάρδα, καθώς ο δεύτερος μειοδότης, η κοινοπραξία «ΤΕΚΑΛ-Πετρής» προτίθεται να υποβάλει ένσταση σε περίπτωση που κηρυχθεί οριστικός ανάδοχος το σχήμα συμφερόντων Καλογρίτσα.

Βασικό επιχείρημα στην ένσταση θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η αδυναμία των εταιρειών Καλογρίτσα να εκτελέσει σειρά άλλων έργων, αλλά και η έκπτωσή της από 11 εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ.

Άγνωστο παραμένει από ποιον φορέα θα εξασφαλίσει εγγυητικές επιστολές συμμετοχής η κοινοπραξία συμφερόντων Καλογρίτσα, δεδομένου πως ο δανεισμός της στην Τράπεζα Αττικής υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

economistas

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Πάτρα: Εφημερεύοντες γιατροί σήμερα Κυριακή 11 Μαΐου

Eurovision: Η αποθέωση της Klavdia από το Spotify, τα στοιχήματα και τα παρατράγουδα

”Ο Μουνής” της Λένας Κιτσοπούλου, έρχεται στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+

Γερμανία: «Σείστηκε» η «Allianz Arena» στο αντίο του Μίλερ

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Σεπόλια: «Του έριξαν δύο φορές και φύγανε» λέει ο πατέρας του 17χρονου που τραυματίστηκε στους πυροβολισμούς

Περπάτημα: Πόσα λεπτά την ημέρα μας βοηθούν να χάσουμε τα έξτρα κιλά;