«Μπαράζ» κεραυνών στην Ελλάδα – Ποσοστά σε Ηλεία και Αχαΐα

Σφοδρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια προκαλεί στα κεντρικά και νότια το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την Ελλάδα τις τελευταίες ώρες.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη Ζαχάρω Ηλείας έπεσαν 46 χιλιοστά νερού την Παρασκευή, το μεγαλύτερο ύψος βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ ακολουθεί η Ικαρία (40 mm) και η Αλαγονία Μεσσηνίας (37 mm).

«Μπαράζ» κεραυνών στην Ελλάδα - Ποσοστά σε Ηλεία και Αχαΐα

Δεκάδες όμως είναι και οι κεραυνοί που καταγράφηκαν στη χώρα, όπως φαίνεται και από τον χάρτη που παρουσιάζει τα στοιχεία από το αντίστοιχο δίκτυο καταγραφής «ΖΕΥΣ».

«Μπαράζ» κεραυνών στην Ελλάδα - Ποσοστά σε Ηλεία και Αχαΐα

Εως το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται βροχοπτώσεις στη νότια Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο, το Νότιο Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά της νότιας, στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και Θεσσαλίας.

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής κατά κύριο λόγο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και ενδέχεται να είναι ισχυρά κατά τόπους.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της