Δυτική Ελλάδα: Οι επιστήμονες για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού – Επιμένει ο Τσελέντης

Δεν προσκομίσθηκαν καινούργια στοιχεία που να είναι αξιοποιήσιμα και να δικαιολογούν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στην περιοχή του Ιονίου για επικείμενο μεγάλο σεισμό, αποφάνθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, που συνεδρίασε χθες στον ΟΑΣΠ, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρός της, καθηγητής Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις ενέργειες οι οποίες έχουν δρομολογηθεί εκ μέρους του Οργανισμού και τόνισε ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε η ετήσια επικαιροποίηση των υφιστάμενων επιχειρησιακών σχεδίων των Περιφερειών για την αντισεισμική τους προστασία.

«Θεωρώ ότι η θωράκιση της περιοχής είναι σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να είναι εξαιρετικά χαμηλός», αναφέρει ο κ. Λέκκας σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής. Ο κ. Λέκκας αναφέρει επίσης ότι υπενθύμισε στους συναδέλφους του πως «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σε δηλώσεις για θέματα προγνώσεων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν κοινωνική αναστάτωση».

Η απόφαση της επιτροπής ήταν σχεδόν ομόφωνη με 19-1. Ο μόνος που μειοψήφησε ήταν ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος ζήτησε πιο αυξημένη ετοιμότητα εκ μέρους της πολιτείας.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, δημοσιοποίησε ότι έχουν σταλεί σε επιστημονικά ινστιτούτα καταγραφές της ομάδας ΒΑΝ για ισχυρό σεισμό στο Ιόνιο.

Προκαλεί …ρίχτερ ο Ακης Τσελέντης με ανάρτησή του: “Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στη Δυτ. Ελλάδα”- Αποκαλύπτει πως στον σεισμό του 2008 είχαν γίνει μυστικές κινήσεις του στρατού!

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αν περιμένουμε έναν σεισμό της τάξεως των 7 ρίχτερ στη Ιόνιο, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μακρόπουλος είπε ότι «το Ιόνιο είναι Ιόνιο και έχει την υψηλότερη σεισμικότητα στην Ελλάδα», υπενθυμίζοντας ότι και οι μεγάλοι σεισμοί στη Λευκάδα το ’14 και την Κεφαλονιά το ’15 ξεπερνούσαν τα 6,5 ρίχτερ.

«Αυτά τα ξέρουν οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου και για αυτό είναι προετοιμασμένοι θωρακίζοντας τις κατασκευές τους» σημείωσε ο κ Μακρόπουλος.

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Ιδού η απορία: Πάμε για περπάτημα πριν ή μετά το φαγητό;

Πάτρα: Η Τροχαία “έκοψε” τα μεσάνυχτα κόντρες οδηγών στην Περιμετρική-Στη συνέχεια ο “ραλίστας” έπεσε σε σταθμευμένο όχημα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Το σχέδιο για ταχύτερη απομείωση του χρέους – Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το 2025

Το Κατάρ προτίθεται να προσφέρει ένα προεδρικό αεροσκάφος αξίας 400 εκατ. δολαρίων στον Ντόναλντ Τραμπ