ΕΡΓΟΣΕ: Ποια έργα στην Αχαΐα υπογράφονται, τι δημοπρατείται

Μία νέα γενιά έργων ετοιμάζεται να βγεί το επόμενο διάστημα από την ΕΡΓΟΣΕ. Η πρώτη δόση έργων που δημοπρατήθηκε το 2017 και το 2018 οδεύουν προς υπογραφή οπότε ανοίγει ο δρόμος για τα επόμενα έργα.

Τα έργα ηλεκτροκίνησης Κιάτο-Ροδοδάφνη και Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα με ανάδοχο την ΑΚΤΩΡ είναι σε φάση εξέτασης των εγγράφων και μετά αναμένεται η αποστολή των συμβάσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το έργο ηλεκτροκίνησης και κανονικοποίησης της γραμμής Ισθμός-Λουτράκι με ανάδοχο την κοινοπραξία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι ξανά στη διαχειριστική αρχή και αναμένεται να υπογραφεί μέσα στο καλοκαίρι. Πιο σύντομα, ίσως και μέσα στον Μάιο περιμένουμε να πέσουν οι υπογραφές για το έργο των νέων σιδηροδρομικών γεφυρών στο Γαλλικό Ποταμό που έχει ανάδοχο την ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΩΝ

Σχετικά με την πορεία των νέων δημοπρατήσεων, έχουμε πολλά έργα που θα οδεύσουν προς υλοποίηση με διαφορετικό ρυθμό το καθένα. Πρώτο θα προκηρυχθεί, ίσως μέσα στον Ιούνιο αν ολοκληρωθούν όλες οι λεπτομέρεις το έργο ηλεκτροκίνησης Λάρισα-Βόλος (83εκατ.ευρώ). Το έργο περιλαμβάνει ηλεκτροκίνηση τύπου τρόλεϊ άρα και οι ταχύτητες δεν θα είναι πάνω από 120χλμ/ώρα. Μάλλον στις αρχές Φθινοπώρου θα ακολουθήσει το έργο-σκούπα για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας (50εκατ.ευρώ) που περιλαμβάνει έργα στο σταθμό, ένα ανισόπεδο κόμβο και -επιτέλους- απευθείας σύνδεη με τον σταθμό Μετρό. Προετοιμάζεται επίσης και το έργο σηματοδότησης του τμήματος Θεσσαλονίκη-Ειδομένη αλλά και ένα μικρότερο έργο που είναι η κατασκευή της σιδηροδρομικής στάσης Παντελεήμονα στην περιοχή μετά τα Τέμπη.

Με επιφυλάξεις, περιμένουμε φέτος, ίσως προς το τέλος της χρονιάς, και το έργο ολοκλήρωσης της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Ροδοδάφνη (Αίγιο)-Ψαθόπυργος. Θα ακολουθήσουν τα επόμενα τμήματα Ψαθόπυργος-Ρίο και Ρίο-Άγιος Διονύσιος. Τα έργα περιλαμβάνουν επιδομή-ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση-Η/Μ-σταθμούς και στο τελευταίο τμήμα και το έργο διάνοιξης της σήραγγας.

Τα τελευταία έργα που θα δούμε σε αυτό το ΕΣΠΑ είναι τα έργα ηλεκτροκίνησης του τμήματος Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας και ΣΚΑ-Οινόη τα οποία έχουν προϋπολογισμό άνω των 100εκατ.ευρώ και η δημοπράτηση τους θα γίνει το 2020 και κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσουν έργα-γέφυρες για το ΕΣΠΑ 2021-2027. Στο δεύτερο έργο θα γίνει αναβάθμιση της υποδομής στο τμήμα μέχρι την Οινόη για την δυνατότητα ανάπτυξης μεγάλων ταχυτήτων καθώς σήμερα δεν μπορεί να είναι πάνω από 90χλμ/ώρα.

Πηγή: ypodomes.com

Λικέρ Baileys
22/12/2025 | 19:32

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της