Αστυνομικοί με ποδήλατα στην Πάτρα; – Θετικός ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Η εικόνα των αστυνομικών με ποδήλατα ξαφνιάζει ευχάριστα. Στις μεγάλες πόλεις, όπως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως σε Κέρκυρα και Τρίκαλα, αστυνομικοί πάνω σε ποδήλατα περιπολούν και παρέχουν οδηγίες, τόσο σε έλληνες όσο και σε τουρίστες.

γιατί όχι και στην Πάτρα;

Το ζήτημα έθεσε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Αστυνομικοί με ποδήλατα στην Πάτρα; - Θετικός ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

“Κάναμε παρέμβαση στο Αρχηγό επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, με τόνωση της αστυνόμευσης. Το μέτρο της περιπολίας με ποδήλατο θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο κέντρο της Πάτρας. Από την πόλη περνούν εκατοντάδες χιλιάδες εκδρομείς. Ο κ. Ανδρικόπουλος αντιμετώπισε θετικά το αίτημα μας και αναμένεται ανταπόκριση στο ζήτημα τις επόμενες ημέρες”, δήλωσε στο Tempo24.news o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας.

Οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος, η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα καθώς και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.

 

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Πάτρα-Μέτρα για το κυκλοφοριακό: Μονοδρομήσεις σε Ακρωτηρίου και Γ. Παπανδρέου – Mini bus στο ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο Δήμος

Μεσσηνία: Τα «καλά παιδιά» που έγιναν δολοφόνοι – Ποιοι είναι οι δύο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το έγκλημα στο κάμπινγκ

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση

Πάτρα: Ο 17χρονος με αυτισμό που τον “παράτησαν” οι γονείς του θα μεταφερθεί σε ειδική δομή – Το μήνυμα που στέλνει

Αχαΐα: Γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές – Κατανάλωσε χάπια και μετά έπεσε από παράθυρο νοσοκομείου!

Οι Πατρινοί αποχαιρετούν στο διαδίκτυο τον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα που “έφυγε” στα 55 του

Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Διονύσης Πολυδερόπουλος πατέρας τριών παιδιών – Σήμερα η κηδεία του ΦΩΤΟ