Πάτρα: Η συγκινητική επιστολή Αγρινιώτη για τους γιατρούς του «Αγίου Ανδρέα» – Είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα το Πάσχα

Την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς του γιατρούς του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα εκφράζει ο αναγνώστης του koutipandoras.gr, Γιώργος Κατσιπάνος με επιστολή που μας απέστειλε.

Ο 35χρονος είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα το Πάσχα στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Με την επιστολή του εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους γιατρούς του νοσοκομείου για τη φροντίδα που του παρείχαν.

Τους χαρακτηρίζει μάλιστα ως «ήρωες» που «είδαν τον άνθρωπο πίσω από τον ασθενή» και για το λόγο αυτό επισημαίνει «πως η δημόσια υγεία είναι απαραίτητη και δεν πρέπει να υποβαθμιστεί. Αντίθετα, πρέπει συνεχώς να προοδεύει»

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του 35χρονου στο koutipandoras.gr

«Νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής για περίπου 4 μήνες. Όταν μένεις τόσες μέρες στο νοσοκομείο, έρχεσαι αντιμέτωπος με τα όρια του εαυτού σου και φυσικά τα όρια των άλλων. Κλάμα, αγωνία, ανυπομονησία, θλίψη και άγχος βρίσκονται στο μυαλό ταυτόχρονα. Άργησα να συνέλθω. Μπορεί να μην έχω συνέλθει ακόμα. Πρόσωπα αγχωμένα να κοιτάνε ανήμπορα τους κρεβατωμένους. Να κρέμονται από τα χείλη των γιατρών για λίγη χαρά. Κι οι ασθενείς να δίνουν τη δική τους μάχη. Την ξαπλωμένη. Την ακίνητη. Ίσως, την πιο δύσκολη. Άργησα να εξοικειωθώ με τον χώρο και αυτός μαζί μου. Το άγχος άρχισε να μειώνεται όταν ήρθα σε επαφή με τους γιατρούς. Πέρα από την επιστημονική τους ιδιότητα, με προσέγγισαν με ζέση. Είδαν τον άνθρωπο πίσω από τον ασθενή.

Η κ. Τσιλιμπότη διευθύντρια της κλινικής αρχηγός του «ιατρικού στρατού» κι από πίσω ο κ. Τσίρος, ο κ. Μπινιάρης και ο κ. Συνοδινός. Η Μαρία, ο Βασίλης, ο Νίκος και η Γιώτα πλαισιώνουν την ομάδα αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες. Μια ομάδα γιατρών που κανένας ασθενής δεν έχει εκφράσει παράπονο. Ασθενείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας έρχονται στην Πάτρα για να επισκεφτούν τη συγκεκριμένη ομάδα.

Φυσικά, δε θα μπορούσα να παραλείψω τους νοσηλευτές, την Βούλα, τον Παναγιώτη, την κ. Μαρία, την Κασσιανή, τη Γιώτα και όλους όσους μπορεί να ξεχνώ. Ό,τι κι αν ακούγεται για το ΕΣΥ και για τα δημόσια νοσοκομεία, εγώ ήρθα σε επαφή με ανθρώπους που δε θα διστάσω να τους χαρακτηρίσω ήρωες. Για αυτό η δημόσια υγεία είναι απαραίτητη και δεν πρέπει να υποβαθμιστεί. Αντίθετα, πρέπει συνεχώς να προοδεύει.

Γιώργος Κατσιπάνος».

SPORTS
10/05/2025 | 23:24
Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

SPORTS

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο

Εμμανουήλ Καραλής και Αναστασία Μαγαλιού έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα στη σχέση τους

Πάτρα: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – ΦΩΤΟ