Ποια πρώην στρατόπεδα προορίζονται για Κέντρα Κράτησης Μεταναστών – Στη λίστα και η δυτική Ελλάδα

Τουλάχιστον 11 είναι τα υποψήφια κενά ή ανενεργά στρατόπεδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, εκ των οποίων τα δύο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να μετατραπούν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα προκειμένου να μεταφέρονται εκεί όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο, ή η αίτησή τους απορρίπτεται.

Τα τελευταία χρόνια λειτουργούν στην Ελλάδα οκτώ κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, σε Ταύρο (Πέτρου Ράλλη-Διεύθυνση Αλλοδαπών), Αμυγδαλέζα, Κόρινθο, Παρανέστι Δράμας, Ξάνθη, Φυλάκιο Ορεστιάδας, Μόρια Λέσβου και Κω. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη στείλει έγγραφο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να προτείνει στρατόπεδα εγκαταλελειμμένα ή άλλους στρατιωτικούς χώρους ούτως ώστε να τους μετατρέψει σε κλειστούς χώρους για να κρατούνται οι μετανάστες που αναμένεται να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Τα υποψήφια στρατόπεδα τα οποία ενδέχεται να «ενεργοποιηθούν» εφόσον αρχίζουν να «γεμίζουν» τα ήδη υπάρχοντα είναι τα εξής:

•Πυροβολικού – Θήβα

• Μηχανικού – Ναύπλιο

• 9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα

• 547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο

• 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι

• 1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη

• Υγειονομικού – Αρτα

• Εφοδιασμού – Μεταφορών – Σπάρτη

• 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά

Η παράσταση «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» γέμισε το Θέατρο της Κρήνης – ΦΩΤΟ

Η Ακαδημία των Σπορ ” παρούσα ” και στο beach handball

Κεφαλογιάννης για τη φωτιά στη Χίο: Προς διερεύνηση τα διαφορετικά μέτωπα σε γεωγραφικά σημεία του νησιού, που δεν δικαιολογούνται

 Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναυλιών για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Μαίνεται η φωτιά στο Καραβοστάσι Μονεμβασιάς – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας

Σπιτικό παγωτό ροδάκινο με μπισκότα

Πέτρος Φιλιππίδης: Την απαλλαγή του λόγω αμφιβολιών πρότεινε ο εισαγγελέας