Ναυτικός από το Μεσολόγγι ένας από τους ομήρους στο Τόγκο – Τι λέει ο πατέρας του – ΒΙΝΤΕΟ

Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό τάνκερ ανοιχτά των ακτών του Τόγκο και πήραν ομήρους τέσσερα μέλη του πληρώματος, όπως ανέφερε το Ναυτικό της χώρας της δυτικής Αφρικής.

«Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, περίπου στις 03:00, το τάνκερ “Elka Aristotle” δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε από ενόπλους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που μετέδωσε το Reuters.

Από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του τάνκερ που απήχθησαν, δύο είναι από τις Φιλιππίνες, ένας είναι Έλληνας ο οποίος κατάγεται από το Μεσολόγγι και ένας Γεωργιανός, σύμφωνα με ανακοίνωση του ναυτικού. Μέλος της ασφάλειας του πλοίου πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε κατά την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του 20χρονου Ελληνα  μένουν στην Αιτωλοακαρνανία ενώ ο ίδιος, εδώ και κάποιο καιρό διαμένει στη Θεσσαλονίκη με τα αδέλφια του.

Ο πατέρας του  Έλληνα ναυτικού, ο οποίος έχει απαχθεί από τους δράστες, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε πώς γίνεται να εισέβαλαν οι πειρατές και να άρπαξαν τον γιο του, ενώ στο πλοίο υπήρχαν φύλακες.

 

 

Με ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία του “Elka Aristotle”, το οποίο δέχθηκε επίθεση από ενόπλους ανοιχτά του λιμανιού του Λόμε στο Τόγκο, European Navigation Inc. αναφέρει πως η ασφάλεια του πληρώματος είναι υψίστης σημασίας και πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η τάχιστη και ασφαλής απελευθέρωση των ανθρώπων της.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως τόσο το πλοίο όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα είναι ασφαλή και παράλληλα, ζητείται από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ευαίσθητη φύση της κατάστασης και τα μέλη των οικογενειών του πληρώματος αυτήν τη δύσκολη ώρα για όλους.

Το πρώτο συμβάν στη νέα Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Πλαζ Πάτρας: “Χρυσή” διάρρηξη – Έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και άρπαξαν χρήματα και πανάκριβο ρολόι!

Η Τροχαία έκοψε την Πάτρα στα δύο! Συνθήκες κυκλοφοριακής “κόλασης” μέχρι την Κυριακή το βράδυ

Πάτρα: Μέσα σε 3 μήνες… έχασε τη “μάχη”!

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

‘Εκοψαν μέρα μεσημέρι την Κορίνθου-Κυκλοφοριακή κόλαση στο κέντρο της Πάτρας-Αποκλείστηκε και η Κανακάρη από χαλασμένο λεωφορείο-ΦΩΤΟ

Αχαΐα – Θρίλερ με 13χρονο: Πήρε το ΙΧ του πατέρα του και εξαφανίστηκε – Έχουν “σηκωθεί” ακόμη και drone για τον εντοπισμό του