Πάτρα: Ο Εμπορικός για τη λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή – “Το πείραμα απέτυχε” – Καταγγελίες για συντονισμένες συμπεριφορές

“Η ανοιχτή Κυριακή δείχνει για μια ακόμη φορά ότι είναι μια μέρα χωρίς κανένα όφελος για την μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση κανένα όφελος για τον καταναλωτή” αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός – Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, με αφορμή τη χθεσινή -Κυριακή – λειτουργία των καταστημάτων, προσθέτοντας πως για ακόμα μια φορα το πείραμα απέτυχε. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Για μια ακόμη φορά το «πείραμα» απέτυχε.  Τα αίολα επιχειρήματα για αναπτυξιακά μέτρα κατέρρευσαν και πάλι.  Ένα μέτρο που είμαστε αναγκασμένοι να το ζούμε από το 2013 με τον νόμο (4177/2013) του κ. Χατζηδάκη. Ένα μέτρο που στοχεύει στην συρρίκνωση των μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων, ένα δώρο στις πολυεθνικές αλυσίδες. Την Κυριακή 19/1/20 η εμπορική και αγοραστική κίνηση παρέμεινε σε χαμηλά ποσοστά στην αγορά της Πάτρας αλλά και σε όλη τη χώρα.

 Η ανοιχτή Κυριακή δείχνει για μια ακόμη φορά ότι είναι μια μέρα χωρίς κανένα όφελος για την μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση κανένα όφελος για τον καταναλωτή. Είμαστε κάθετα αντίθετοι και ζητάμε την συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας πλην των τριών κατά παράδοση Κυριακών. Το μέτρο έχει δοκιμαστεί κι έχει αποτύχει. Φέρνει την φυσική και επαγγελματική μας εξόντωση, διάλυση οικογενειακών και κοινωνικών δεσμών, αύξηση της ανεργίας, συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας.

Τέλος καταγγέλλουμε επιτήδειες συμπεριφορές που θέλουν να οδηγήσουν τον Πατρινό καταναλωτή σε συντονισμένες επισκέψεις σε δήθεν παραμυθένιες αγορές.

 

 

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ