Πάτρα: Καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Θόδωρου Ξυλιά

Σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων Θόδωρος Ξυλιάς τονίζει:

Πέρασαν 6 χρόνια από το Μάιο του 2014, που ο κ. Πελετίδης με την ψήφο των Πατρινών έγινε Δήμαρχος.

Από τότε, παρ’ όλες τις παρεμβάσεις μου στο Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο και την ενημέρωση που είχε  κατά τις επισκέψεις του στον Ψαθόπυργο, τόσο από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας όσο και από κατοίκους και φορείς της περιοχής την περίοδο 2015-2019, για την αυθαίρετη από το 2010 χρήση νερού χωρίς να πληρώνει, από την εταιρεία που κατασκεύαζε το τμήμα από Ροδινή έως Ρίο της Νέας Εθνικής Οδού.

Η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, από την ανάληψη των καθηκόντων της το Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα, δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια, προκειμένου η παραπάνω εταιρεία να υποχρεωθεί να καταβάλει τα χρήματα που οφείλει ή να κατασκευάσει ανταποδοτικά έργα στην περιοχή, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί με το Δήμο Ρίου, για μια συμφωνία που δεν ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Πατρέων, μετά την συνένωση με τον Νόμο Καλλικράτη το 2010.

Έτσι η εταιρεία συνέχιζε να καταναλώνει νερό, σε ποσά που ανέρχονται στις 700.000€ περίπου, με καταμέτρηση που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΠ το 2016.

Σήμερα όμως με την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί χρόνος με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί και νομικά να διεκδικήσει τα οφειλόμενα σε βάρος του Δήμου και  κυρίως της περιοχής Ψαθοπύργου, που επιβαρύνθηκε όλα αυτά τα χρόνια με την κατασκευή των έργων της Ν.Ε.Ο., του τρένου και όχι μόνο.

Μετά τα παραπάνω καλώ  ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΩΡΑ

 

Κυριακή Γρίβα: «Αν ήξερα ότι την εκβιάζει, θα τον είχα καθαρίσει εγώ» – Συγκλόνισε ο πατέρας της 28χρονης στην δίκη για την δολοφονία της

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Δίδεται λύση στο κρίσιμο ζήτημα των ορίων στους μικρούς οικισμούς της Αχαΐας»

Εξιχνιάστηκε απάτη ύψους 24.000 ευρώ στο Μεσολόγγι

Σε τροχιά καύσωνα η χώρα από την Κυριακή – Πόσο θα διαρκέσει

Φωτιά στο Λασίθι – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα κατέβηκε η παράσταση «ανήξερος πρωθυπουργός» με πρωταγωνιστή τον κύριο Μητσοτάκη

Κοινωνικός τουρισμός: 74.327 πήγαν διακοπές τον Ιούνιο με voucher της ΔΥΠΑ – Δημοφιλέστερος προορισμός η Εύβοια

Θ. Μπαρής: Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Λυκείου Ερυμάνθειας